АБАЗОВИЋ САОПШТИО: Забрану Беливуку укинули Баковић и Лазовић

С. Д. -В. К.

15. 10. 2021. у 09:47

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Црне Горе Дритан Абазовић саопштио је на ванредној прес-конференцији да је за сектор безбедности важно да не постоји ниједна табу тема и да ни случај "Беливук" не може више бити под велом тајне.

АБАЗОВИЋ САОПШТИО: Забрану Беливуку укинули Баковић и Лазовић

Фото В. К.

Он је рекао и то да је група око Беливука долазила у Црну Гору и када је важила забрана, и да су тада починили монструозна кривична дела.

- Сада је све јасно - забрану су укинули Енис Баковић и Зоран Лазовић, а нека СДТ утврди који од њих - рекао је Абазовић, наводећи да су ОДТ-у поднели пријаву јер је СДТ претходно имао довољно времена да расветли тај случај и открије истину.
- Чудно како је СДТ у рекордном року преузео тај предмет од колега из ОДТ, када су се променили људи који су у пријатељским и кумовским односима са главним специјалним тужиоцем Миливојем Катнићем. Ако неко мисли да се људи оптужени за монструозна кривична дела слободно шетају кроз Црну Гору, иду на журке код вођа организованих криминалних кланова и по налазима СДТ-а припремају убиства, за извршну власт то није тако - навео је Абазовић, који је рекао да охрабрује све људе у полицији и унутар тужилачке организације који не желе да буду заштитници урушавања државе да слободно раде.
Министар полиције Сергеј Секуловић рекао је да ће све утврдити, да нема привилегованих и заштићених.
- Оно што је важило до јуче, од данас више не важи - рекао је он.
Раде Милошевић, државни секретар МУП-а, објаснио је да је пре десетак дана интерном контролом утврђено ко је скинуо забрану уласка Беливуку и Миљковићу.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)