БЕСПЛАТАН УЛАЗ НА 10 ПРЕСТОНИЧКИХ БАЗЕНА: Картице већ добило 14.000 Београђана

С.В.

29. 05. 2023. у 14:43

ЗА само седам дана, откад је градоначелник Александар Шапић најавио да Београђани овог лета неће плаћати улаз на градске базене, подељено је више од 14.000 бесплатних персонализованих улазница за престоничка купалишта.

БЕСПЛАТАН УЛАЗ НА 10 ПРЕСТОНИЧКИХ БАЗЕНА: Картице већ добило 14.000 Београђана

Милан Гале Мушкатировић, Фото Танјуг

Досад, ову привилегију имали су само житељи Новог Београда, а од ове летње сезоне то ће бити могуће за све житеље престонице. На пливалишта широм Београда моћи ће се ићи током целог лета, уз специјалну, персонализовану картицу коју суграђани могу извадити у било којој општини, независно од места становања, на шалтерима Града Београда уз личну карту. Уместо малолетника, "пластику" ће вадити њихови родитељи уз здравствену књижицу детета.

- Дошла сам са ћерком до општине Палилула јер нам је била успут, како бисмо се распитале о картама које дели Град за бесплатан базен. За неколико минута смо добиле картице, иако не припадамо овој општини. Није било гужве, презадовољна сам, сигурно ћемо их користити породично целог лета - рекла нам је Београђанка В. М.

Београђани ће овог лета имати бесплатан улаз на десет престоничких базена - "25. мај", "Ташмајдан", "Кошутњак", "Стари ДИФ", "Олимп", "11. април", "Вождовац - Бањица", као и на пливалиштима спортских центара у Младеновцу, Обреновцу и Лазаревцу.

Градоначелник Александар Шапић каже да је ова идеја била веома успешна на Новом Београду док је он био на челу општине, те да је неколико хиљада људи користило ову погодност и бесплатно ишло на базене.

Фото: Беоинфо

 

- Нема разлога да тако не буде и сада на нивоу целог града. У многе ствари које сам најављивао део јавности није веровао - објашњава Шапић. - Социјална политика и брига о људима налазе се у врху мојих приоритета. У временима када су деца а и одрасли значајно запоставили своју физичку активност, ова прича са базенима је веома важна. Постигли смо договор са спортско-рекреативним центрима који имају отворене базене. Када на крају сезоне подвучемо црту и сазнамо број посетилаца који је коришћењем градске картице улазио на базен, тада ћемо свима њима да исплатимо потребне износе.

Шапић је најавио да ће се са персонализованом картицом на базене ићи тако што ће се оне валидирати на апаратима који ће бити постављени на улазима пливалишта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)