КОШУТЊАК У МРАКУ, ВОЗАЧИ У ПРОБЛЕМУ: Део Булевара патријарха Павла није адекватно осветљен, ова изузетно фреквентна деоница небезбедна

С. Видачковић

06. 12. 2022. у 10:40

ДЕО Булевара патријарха Павла, од ресторана "Кнежев лад" после скретања за Кошутњак потпуно је у мраку! На раскрсници која води ка Раковици и подвожњаку у Топчидерској улици нема расвете, не постоји разделна трака те су возачи у опасности чим падне први мрак.

КОШУТЊАК У МРАКУ,  ВОЗАЧИ У ПРОБЛЕМУ: Део Булевара патријарха Павла није адекватно осветљен, ова изузетно фреквентна деоница небезбедна

Фото И.Маринковић

Осим што бандере нису у функцији, на коловозу нема неопходне саобраћајне сигнализације, разделна трака је потпуно избледела, а возач који из правца Топчидерске звезде иде ка Раковици на овој неосветљеној деоници може врло лако да слети с пута.

Посебан опрез неопходан је током кишних дана, када је магла и смањена видљивост.

- Сваког дана овуда пролазим када се враћам с посла и заиста је небезбедно возити кроз тај потез увече јер је видљивост слаба - каже нам суграђанин Ј. Ј. из Раковице.

- Јавна расвета није укључена, нема разделне линије, а то је посебно опасно када пада киша или када је магла. Зимски је период, таквих дана ће бити све више, ништа се не види.

Осим возача аутомобила, проблем имају суграђани који путују аутобуском линијом 3а, излазе код Топчидерске окретнице или ту чекају превоз. Није им свеједно да претрчавају неосветљени део коловоза који је и те како фреквентан. Мрачно аутобуско стајалиште на Топчидеру нема ни надстрешницу, нити клупе, само сигнализацију "бус" која је исписана на коловозу. Док тако стоје у помрчини и чекају превоз, путници могу лако постати мета неопрезних возача.

Део раковичке саобраћајнице, Фото И.Маринковић

Слична ситуација била је и у фебруару прошле године, на делу од Топчидерског парка до Пере Велимировића када је, у оквиру реконструкције Булевара патријарха Павла, извођач радова уклонио јавну расвету због чега је улица неколико дана била у потпуном мраку.

Светлели су само околни објекти, али то није било довољно.

Мада се због нових мера штедње струје јавна расвета укључује сат касније и гаси час раније, није познато зашто је потез од "Кнежевог лада" до Кошутњака неосветљен иако се поред коловоза налазе бандере са сијалицима.

Фото И.Маринковић

"ВЕЧИТО" ГРАДИЛИШТЕ

ИЗГРАДЊИ Булевара патријарха Павла не назире се крај. Први рок за комплетно уређење другог дела Булевара био је април 2021. године. Рок је потом померен за крај септембра, али због недостатка радника и проблема са пројектном документацијом, која није била усклађена са стварним положајем постојећих подземних инсталација на терену, ни то није испоштовано. Зато ни током јула, али ни октобра аутомобили нису прошли овим путним правцем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (0)

НАКОН ВУЧИЋЕВИХ ПИТАЊА МУК: Председник о лажним патриотама (ВИДЕО)