ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА КАНАЛИЗАЦИЈИ У КУМОДРАЖУ: Укупно ће бити постављено више од осам км цеви (ФОТО)

Novosti online

05. 12. 2022. у 15:30

ПОСЛЕ дугог чекања становници Кумодража добиће канализацију.

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА КАНАЛИЗАЦИЈИ У КУМОДРАЖУ:  Укупно ће бити постављено више од осам км цеви (ФОТО)

Фото Општина Вождовац

Радови на изградњи канализационе мреже у Кумодраж селу и Кумодражу 1 уговорени су са извођачем радова Машинокоп доо Шабац у укупној дужини 15.135,84 м и то :

1. Кумодраж село у регулацији постојећих саобраћајница: Пролећна, Винарска, Ковачка, Старе порте, Текеришка, Јасмина, Јована Тодоровића, Наредника Грујице Станковића, Воћарска и деловима улица Топола, Војводе Степе, Проломска, Михољска, Ђурђевданска и Божићна. Укупна уговорена дужина канализације је 8.151,28 м. Рок за извођење радова 240 дана.

Радови су почели да се изводе у улици Старе порте и данас се завршавају, сутра почињу радови у улици Воћарска и одмах после тога у Божићној улици.

Кумодраж село - Војводе Степе у регулацији постојећих саобраћајница: Војводе Степе, Ружа, Косовских божура, Пшеничка, Земљорадничка, Даљска, Летња и Ђурђевданска. Укупна уговорена дужина канализације је 5.202,91 м. Рок за извођење радова 210 дана.

2. Кумодраж 1 у регулацији постојећих саобраћајница: Сокаче, Степеничка, Средња, Кружна, Јабука, Стара и у деловима улица Октобарска, Мајска, Милана Живковића, Топола, Љубичица, Листопадна и Гуњак. Укупна дужина канализације је 1.781,65 м. Рок за извођење радова 160 дана.

Изведени су радови на изградњи канализационе мреже и затрпавању рова у улицама: Сокаче L=107,4m, Средња L=191,3m, Јабука L=54,4m, Љубичица L=125,3m, Стара 1 L=78,2m, Степеничка L=298m и Кружна L=144,4m. У улицама Средња и Љубичица ЈКП “Београд пут“ треба да изведе радове на комплетној коловозној конструкцији кроз годишњи програм одржавања.

Председница Општине Вождовац Ивана Томић Илић обишла је почетак радова и том приликом захвалила се председнику Републике Србије Александру Вучићу, министарки за заштиту животне средине Ирени Вујовић, Граду Београду, градоначелнику Александру Шапићу и Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда на помоћи да ово насеље коначно добије канализацију.

Пројектовање је финансирала Општина Вождовац. Све пратеће проблеме током извођења радова грађани могу пријавити на број телефона 011/785-7882.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

Коментари (1)

ЕНГЛЕСКА ОДЛЕПИЛА ЗА СРБИНОМ: Милан Тарот распаметио Британију због ЕУРО 2024! Он је наследник Нострадамуса!