У ПОТРАЗИ ЗА ОБАВЕШТЕЊЕМ: Због радова, Београђани збуњени одакле полази превоз ка Новом Београду

А. З. К.

07. 10. 2022. у 08:36

ИЗВИНИТЕ, како да дођем до Новог Београда? Ово је питање које грађани од почетка недеље постављају једни другима, јер не знају где да сачекају неки од шест аутобуса који сада возе измењеним трасама због радова на Булевару деспота Стефана.

У ПОТРАЗИ ЗА ОБАВЕШТЕЊЕМ: Због радова, Београђани збуњени одакле полази превоз ка Новом Београду

Стајалиште у Македонској улици, Фото М. Анђела

Највећи проблем је што обавештења о променама нису излепљена на стајалиштима која привремено користе линије 16, 27Е, 35, 58, 95 и минибус Е6.

На стајалишту код Скадарске, у правцу ка Новом Београду, истакнуто је обавештење да се оно укида, наведена је нова рута којом се возила крећу, али не и станица на којој грађани могу да сачекају превоз. Од овог упозорења нема много вајде, јер је овај део булевара раскопан, па нико и не улази даље у улицу да чита обавештење.

Ново стајалиште на коме грађани који путују ка Новом Београду могу да сачекају превоз је у Македонској улици преко пута кафане "Зора" носи назив Трг републике. Међутим, када дођу овде, збуњено траже обавештење или било какав знак који би им потврдио да овде могу да сачекају жељени аутобус.

Фото М. Анђела

- Не идем тако често до града па нисам ни знала да је ово сад све промењено. Кренула сам ка Скадарској, али видим тамо је све раскопано. Питала сам пролазнике где сада да чекам аутобус и они су ми помогли, али нигде нема неког обавештења, па сам опет морала да питам да ли је то та станица - испричала нам је једна старија суграђанка.

Обавештење је окачено на укинутој станици Дом омладине, у правцу ка Борчи и Карабурми, али је овде наведена станица на којој грађани могу да сачекају превоз. Па, тако, Београђани који иду на ову страну града мање лутају када крену кући, јер је на обавештењу наведена станица Трг републике (стајалиште аутобуса на линијама 24, 37 и 44).

НОВА РУТА ЗА ШЕСТ ЛИНИЈА

АУТОБУСИ на линијама 16, 27Е, 35, 58, 95 и минибус Е6 из Булевара деспота Стефана скрећу у Улицу Џорџа Вашингтона, онда у Француску, круже око Трга републике, улазе у Македонску и даље редовном трасом. У супротном смеру, после изласка из тунела скрећу лево у Македонску, круже око Трга, улазе у Француску, па у Џорџа Вашингтона и даље редовном трасом. Радови ће трајати до 20. октобра па ће до тада и овај режим бити на снази.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Како постати и остати бр. 1 у ономе што радите?