ШАПИЋ У СЕЛУ ТРСТЕНИЦА КОЈЕ ЈЕ ПРИКЉУЧЕНО НА ВОДОВОД: На нама је да обезбедимо грађанима елементарне услове за живот (ФОТО)

Novosti online

05. 10. 2022. у 13:00

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Александар Шапић присуствовао је данас пуштању у рад новоизграђене водоводне мреже у насељу Трстеница у Обреновцу којом је обухваћено око 300 домаћинстава.

ШАПИЋ У СЕЛУ ТРСТЕНИЦА КОЈЕ ЈЕ ПРИКЉУЧЕНО НА ВОДОВОД:  На нама је да обезбедимо грађанима елементарне услове за живот (ФОТО)

Фото: Новости онлајн

Шапић је овом приликом истакао да ће учинити све да се грађани београдских општина подједнако третирају те додао да је жалосно да у 2022. години и даље постоје места у којима грађани још увек немају воду.

– Трудимо се да смањујемо број насеља у којима мештани имају проблем са снабдевањем и како су ме обавестили практично ће у овом моменту без воде остати само три обреновачка села од укупно 26, а надам се да ће водовод и до њих ускоро доћи – нагласио је градоначелник.

Он је подсетио да је Град у ових пар месеци ушао у процес преузимања и прикључивања на водовод великог броја домаћинстава дуж леве обале Дунава.

– Потрудићемо се, посебно у приградским општинама, да обезбедимо да домаћинства буду прикључена на водовод. У Барајеву нам је остало још село Манић где се ради пројекат за воду, а у току је довођење воде у насељима Заклопача и Винча у Гроцкој – прецизирао је градоначелник.

Фото: Новости онлајн

Он је истакао да је проблем снабдевања водом посебно изражен у општини Младеновац и најавио да би за месец дана требало да буде потписан уговор за деоницу регионалног водовода Макиш – Младеновац чиме ће се ова општина повезати на београдски водовод.

–  На нама је да обезбедимо грађанима елементарне услове за живот, а то су вода, и струја, што би требало да имају сви грађани Београда. Покушаћемо да помогнемо прикључивање на водовод бар приватних кућа које су у процесу озакоњења и да нађемо правни основ за доношење такве одлуке – рекао је први човек престонице.

Он је посебно нагласио да овим мештанима који су данас дошли значи када им дође неко из Града Београда и каже им да ће се потрудити да им помогне.

– Покушаћемо да им помогнемо и поведемо рачуна о решавању њихових проблема не само када је у питању прикључак за воду, већ и других ствари које су им неопходне. Мислим да смо у ова три месеца, колико функционише нова Градска управа, показали да нам је стало до свих грађана и да није важно на територији које општине живе. Одредили смо и значајна средства и биће већи буџет намењен општинама следеће године. Учествоваћемо и додатно у неким пројектима зато што стварно мислим да морамо да третирамо све наше грађане једнако, а посебно житеље ободних општина – истакао је градоначелник. 

Фото: Новости онлајн

Председник општине Обреновац Милош Станојевић подсетио је да је након Моровића и Великог поља и месна заједница Трстеница добила водовод и да у наредном периоду сва друга села на територији општине треба да добију водоводну мрежу.

– Очекује нас ширење мреже у месним заједницама Орашац, Вукићевица, Љубинић и Дрен где се већ ради на пројектовању. Захвални смо градоначелнику који ће нам финансијски помоћи да изведемо пројекте до краја и испунимо жељу и потребу мештана. Наставићемо и са пројектима канализације, вртића, дечјих игралишта и другим како би Обреновчани имали добар стандард живљења и остали у местима у којима живе – казао је Станојевић.

Догађају су присуствовали градски менаџер Мирослав Чучковић, в. д. директора ЈКП "Београдски водовод и канализација" Радомир Вујадин, као и мештани села Трстеница у Обреновцу.

БОНУС ВИДЕО:

БЕОГРАД КАО ВАЖНА СТАНИЦА: Некад је “Оријент експрес” јурио Европом

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије Село гори прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије "Село гори" прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ГЛУМИЦУ Тијану Вучетић најшира публика упознала је као симпатичну и несналажљиву Петројку у серији "Село гори, а баба се чешља", али она се у последње време ретко појављује у јавности.

27. 11. 2022. у 07:42

Коментари (2)

ОДБИЛА САМ БОЉИ ЖИВОТ, ТО СЕ НЕ ЗНА: Улога Емилије Попадић била је намењена ДРУГОЈ великој глумици