ЗАПРАШИВАЛИ КОМАРЦЕ, ПА ИХ НАПАЛИ ХУЛИГАНИ: Непознати починиоци насрнули на екипу комуналног предузећа "Градска чистоћа"

А. В. В.

29. 08. 2022. у 06:30

РАДНИЦИ ЈКП "Градска чистоћа" поново су били на мети непознатих нападача! Наиме, како су у недељу саопштили из овог градског предузећа, у суботу увече њихову екипу, док је спроводила третман сузбијања комараца, неколико мушкараца је најпре вербало напало, а затим је један од њих кренуо да удара по стаклу и хауби службеног возила и тако га оштетио. На срећу, нико од радника овом приликом није био повређен.

ЗАПРАШИВАЛИ КОМАРЦЕ, ПА ИХ НАПАЛИ ХУЛИГАНИ: Непознати починиоци насрнули на екипу комуналног предузећа Градска чистоћа

Фото Танјуг

- Екипа која је спроводила третман сузбијања комараца је успела да се склони са лица места, након чега је обавештена полиција која је начинила записник - истичу у ЈКП "Градска чистоћа".

- Овом приликом скрећемо пажњу да напади на запослене "Градске чистоће" нису реткост, већ да су они најчешће мета физичких и вербалних напада незадовољних појединаца.

Из овог градског предузећа напомињу и да је препарат који њихове екипе користе против комараца регистовало Министарство за заштиту животне средине и уписан је у Привремену листу биоцидних производа, због чега грађани немају разлога за страх. Такође, апелују на суграђане да имају у виду труд и посвећености њихових запослених, као и значај посла који обављају, те да екипама омогуће несметан рад.

Фото Танјуг

Подсетимо, од почетка године догодила су се четири напада на раднике "Градске чистоће" у коме су лакше телесне повреде задобила два запослена. Као разлоге за инцидентне ситуације које се, нажалост, неретко догађају њиховим екипама, надлежни из овог предузећа наводе да је реч о незадовољству појединаца.

- То оставља последице на њих као и на било кога када би био нападнут на свом радном месту - истакли су недавно из "Чистоће" за наш лист.

- Од почетка године забележен је и један напад на екипу екологије, а разлог овог инцидента било је незадовољство нападача што се обавља акција сузбијања комараца.

Подизањем свести код грађана о важности посла који обављају наши запослени могле би да се спрече овакве ситуације.

ПОТЕЗАН И ПИШТОЉ

ПРЕТХОДНИ напад на екипе ЈКП "Градска чистоћа" догодио се средином јула, када је повређен возач камиона на Бежанијској коси. Њега је прво вербално извређао непознати мушкарац, а затим ударио пиштољем по глави. Инцидент се догодио на Сурчинском путу, када је нападач зауставио возило "Чистоће" и псовао шофера, тврдећи да екипа није испразнила контејнере. Возач је на то рекао да су контејнери празни, а бахати суграђанин је пиштољем насрнуо на њега.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (2)

НЕКЕ НАМИРНИЦЕ СТРОГО ИЗБЕГАВАО: Како је Тесла чувао здравље - чудио се шта све људи радо једу