ОДБОЈКАШКИ ЦЕНТАР НА ПЕТ СПРАТОВА: Тендер за изградњу велелепног спортског комплекса на Тошином бунару

Г. Н.

18. 11. 2021. у 08:45

УЗ мултифункционалну дворану "Штарк арена" и Халу спортова "Ранко Жеравица" на Новом Београду, биће изграђен још један објекат намењен спортским професионалцима - одбојкашки тренажни центар.

ОДБОЈКАШКИ ЦЕНТАР НА ПЕТ СПРАТОВА: Тендер за изградњу велелепног спортског комплекса на Тошином бунару

Објекат ће бити уз халу "Ранко Жеравица", Фото Приватна архива

Овај комплекс простираће се на површини од 21.380 квадрата, уз улицу Тошин бунар.

Заинтересовани градитељи, који би се упустили у овај подухват, имају рок до 9. децембра да доставе своје понуде.

Канцеларија за управљање јавним приходима расписала је тендер за израду техничке документације и изградњу. Како стоји у огласу, вредност овог јавног позива процењена је на 2,2 милијарде динара.

- Локација на којој је планирана градња је стрма падина - пише у конкурсној документацији.

- Колски и пешачки приступ је из магистралне саобраћајнице Тошин бунар. У близини је надвожњак ауто-пута кроз Београд са приступном петљом, дијагонално је Студентски град, а прекопута постојеће стамбене вишеспратнице блока 37.

Репрезентативци ће имати врхунске услове за рад, Фото Н. Параушић

Комплекс одбојкашког тренажног центра чине три основне, функционално повезане целине са пратећим елементима. Три терена биће предвиђена за тренинг, а у оквиру комплекса постојаће и хала за одбојку на песку са два терена. Осим тога, према подацима из документације, предвиђени су смештајни капацитети за спортисте, медицински центар, теретана, две гараже са техничким просторијама, приступни плато и слободне зелене површине са интерним саобраћајним површинама.

Будући тренажни центар имаће пет спратова.

ИНИЦИЈАТИВА САВЕЗА

ПРОЈЕКТНИ менаџмент је комплетно преузео Page consortium, на основу иницијативе Одбојкашког савеза Србије, и то од формирања локације и законом прописане процедуре до израде Идејног решења. Носилац спровођења урбанистичког пројекта је "Енергопројект - Урбанизам и архитектура".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)