ПРВЕ КАЗНЕ У ГРАДСКОМ ПРЕВОЗУ: Седам особа кажњено за неношење маски

Novosti online

19. 10. 2021. у 08:13

СЕДАМ особа кажњено је због неношења заштитне маске у градском превозу у Београду, рекао је данас руководилац Сектора унутрашње контроле Комуналне милиције Ранко Шекуларац.

ПРВЕ КАЗНЕ У ГРАДСКОМ ПРЕВОЗУ: Седам особа кажњено за неношење маски

Фото: Танјуг

- Оно на шта ћемо у будућем периоду ставити акценат јесте контрола ношења маски у градском превозу, аутобусима. Јуче смо већ почели са тим и имали смо седам ситуација где смо морали да санкционишемо оне најнеодговорније - рекао је Шекуларац за телевизију Пинк.

Он је истакао да се обавеза ношења заштитне маске, у циљу спречавања ширења вируса корона, у хипермаркетима и тржним центрима углавном поштује, али да је било 38 случајева у којима је Комунална милиција санкционисала правна лица због непоштовања те мере.

Подсетимо, пре неколико дана је у Влади Србије одржан састанак са члановима Координационе комисије за инспекцијски надзор, на којем је договорено да се пооштри инспекцијски надзор на поштовању мера у борби против заразне болести ковид-19.

Раније је најављено да ће рад инспекција бити фокусиран на тржне центре, градски превоз и продавнице, као и на угоститељске објекте.

Пре неколико дана је због непоштовања епидемиолошких мера више тржних центара у нашој земљи кажњено са по 300.000 динара.

(Телеграф)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

КОЛАПС НА ВРАЧАРУ: Аутобус 26 направио застој

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)