БОЉИ ЖИВОТ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ: Град Београд одржао трибину "Из круга у окружење"

М.С.

07. 10. 2021. у 20:05

ГЛАВНИ градски урбаниста Марко Стојчић и градски већник Драгомир Петронијевић присуствовали су данас трибини „Из круга у окружење”, која је данас одржана у Скупштини града у организацији Удружења особа са инвалидитетом.

БОЉИ ЖИВОТ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ: Град Београд одржао трибину Из круга у окружење

Беоинфо

Стојчић је истакао значај унапређења престонице по мерилима свих њених становника, с посебним нагласком на особе са инвалидитетом.

– Покренута је кампања којом побољшање услова функционисања особа са инвалидидтетом неће бити могућност, већ обавеза надлежних институција. Покренута је акција прилагођавања јавног градског превоза тим особама, пре свега применом звучне сигнализације – казао је Стојчић.

Он је истакао да ће делови града који се реконструишу бити прилагођени тој популацији и најавио уклањање ивичњака и других препрека, као и уградњу тактилних плоча у централним градским зонама.

– Разговарамо са градским општинама и јавним предузећима о побољшању услова, односно о оном што је потребно надоместити да би особе са инвалидидтетом могле да иду несметано од куће до радног места и да тамо бораве или обављају друге активности – навео је Стојчић.

Петронијевић је додао да је добра сарадња са Удружењем особа са инвалидитетом те да је кроз програме запошљавања близу 1.000 особа са инвалидитетом нашло запослење у последњих осам година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)