"ПРЕЦРТАНО" УСТУПАЊЕ ПРВЕНСТВА ПРОЛАЗА : После писања "Новости" измена на углу Црнотравске и Бахтијара Вагабзадеа

С. Б. М.

07. 10. 2021. у 07:16

ЗНАЦИ уступања првества пролаза који су осванули на раскрсници Црнотравске и Бахтијара Вагабзадеа из правца ВМА после реконструкције, поништени су после писања "Новости" да збуњују возаче.

ПРЕЦРТАНО УСТУПАЊЕ ПРВЕНСТВА ПРОЛАЗА : После писања Новости измена на углу Црнотравске и Бахтијара Вагабзадеа

РЕШЕЊЕ Спорна раскрсница на Бањици, Фото Д. Миловановић

Усаглашена је и светлосна сигнализација, па возачи више не треба да брину да ће се сударити.

Када је Црнотравска пуштена у саобраћај, возачи који су пролазили овим делом престонице покушавали су да избегну сударе, јер нису знали да ли на раскрсници да поштују семафоре или саобраћајне знаке.

РЕШЕЊЕ Спорна раскрсница на Бањици, Фото Д. Миловановић

Пре обнове, возачи који долазе из правца ВМА имали су предност, док су они који долазе из Булевара ослобођења или Саве Машковића па иду Црнотравском и желе да скрену лево у Бахтијара Вагабзадеа, чекали. Онда је саобраћајним знаком дато првенство пролаза онима који иду Црнотравском и желе у Бахтијара Вагабзадеа. Из правца ВМА, на раскрсници поред семафора постављени су знаци за уступање првенства пролаза, али је био проблем што се и једнима и другима у исто време палило зелено светло.

После писања нашег листа и молбе да доц. др Никола Челар са Саобраћајног факултета прокоментарише ово "прилично неуобичајено решење", надлежни су прелепили траке преко знакова уступања предности и усагласили рад светлосне сигнализације како би се избегли судари.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)