ČETIRI VERZIJE PROSLAVA: Stručnjaci gradskog Zavoda za javno zdravlje uradili protokole za organizaciju venčanja, kongresa, festivala...

S. V.

08. 04. 2021. u 11:15

GRADSKI zavod za javno zdravlje uradio je četiri protokola za organizaciju događaja - rada noćnih klubova, venčanja, kongresa, festivala i koncerata sa živom muzikom, koji su juče upućeni Vladi Srbije.

ЧЕТИРИ ВЕРЗИЈЕ ПРОСЛАВА: Стручњаци градског Завода за јавно здравље урадили протоколе за организацију венчања, конгреса, фестивала...

Foto N. Fifić

Ovo je juče rečeno na sastanku zamenika gradonačelnika Gorana Vesića sa predstavnicima ivent industrije, te je upućen apel Vladi da usvoji i plan početka održavanja pojedinih događaja.

Vesić se nada da će Vlada odobriti ove dokumente, kao i dinamiku otvaranja jer "ovakvi događaji ne mogu da se organizuju za jedan dan, a znaćemo kako će teći otvaranje koje će biti u skladu sa vakcinacijom". On je precizirao da je sa predstavnicima najvažnijih festivala, kao što su "Egzit", "Bir fest", "Lav fest", dogovoreno da oni kreiraju kampanju koju bi finansirao Grad Beograd.

- Kampanja bi bila usmerena ka mladima i predstavljala bi promociju vakcinacije kako bi mladi ljudi razumeli da od njihove vakcinacije zavisi koliko će se brzo vratiti festivali koje toliko vole. Vakcinacija je put da se što pre realizuje sve oko čega smo se dogovorili - istakao je Vesić.

Proslave bez čestitanja i plesa?

ORGANIZATORI venčanja, koji ne rade duže od godinu dana, kažu da su spremni da naprave svadbe bez tradicionalnog čestitanja, uz kovid-redare. Ukoliko bude potrebno, izbaciće se podijum za ples i postaviće se stolovi, kao što su po klasičnim restoranima, uz minimalni razmak od dva metra. Muzičari bi bili pleksiglasom odvojeni od gostiju.

Organizator "Egzita" Dušan Kovačević rekao je da su Srbija i Britanija lideri u vakcinaciji, i da treba da uzmemo njihov primer.

- Britanija će od sredine maja dozvoliti događaje kojima će prisustvovati do 10.000 ljudi, a od 21. juna ukinuti sve restrikcije. Neophodno je mladima dati viziju normalnog života i poslati poruku nade. Time ćemo ih pozvati da nose maske, da se vakcinišu i poštuju mere opreza. To je najbrži način da prevaziđemo ovu krizu - rekao je Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!