KAO DA JE GRANIČNI PRELAZ: Zbog čega se na ulazu u Mirijevo stvaraju se velike gužve?!

S. Vidačković

05. 04. 2021. u 07:40

RASKRSNICA na samom ulazu u zvezdarsko naselje Mirijevo, gde se seku ulice Vitezova Karađorđeve zvezde, Mirijevski venac i Jovanke Radaković poslednjih deset dana je zakrčena automobilima i autobusima.

КАО ДА ЈЕ ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗ: Због чега се на улазу у Миријево стварају се велике гужве?!

Foto Arhiva

Zbog obnove dela kolovoza, od Mirijevskog bulevara do Koste Nađa, na pomenutu raskrsnicu preusmerene su linije gradskog prevoza 25p i 74, zbog čega se ujutro, u podne i uveče stvaraju ogromne gužve. Tako će biti sve do 25. aprila, kada je predviđen završetak radova i povratak preusmerenih autobusa na staru trasu.

Osim linija 27, 27e i 46 koji redovno saobraćaju ulicom Mirijevski venac, sada se od toplane u Mirijevu priključuju 74 i 25p. Osim što se kolovoz sužava na raskrsnici sa Jovanke Radaković i Vitezova Karđorđeve zvezde, saobraćaj dodatno usporava stajalište pre samog račvanja, kao i semafor koji kratko drži zeleno svetlo.

NOVI ASFALT I TROTOARI

PUTARI su trenutno skinuli sloj asfalta sa dela kolovoza od Mirijevskog bulevara do Koste Nađa, kako bi bio saniran put koji je bio pun rupa. Planirano je postavljanje novog asfalta, a raskopani su i trotoari, koji će takođe biti rekonstruisani u narednih dvadesetak dana.

- Pre ovih radova, do grada nam je sa 27 i 27e trebalo oko 20 minuta - kaže Nada K. iz Mirijeva.

- Sada su ogromne gužve, i jutarnjem i u popodnevnom špicu, kada od pošte do izlaza iz naselja čekamo po 10 minuta. Veliki broj vozila dolazi i iz ulica Mite Ružića i Milana Rakića, gde se uključuju sa Bulevara kralja Aleksandra.

Deo Ulice Mirijevski venac, od raskrsnice do pošte je veoma problematičan i za pešake. Po trotoarima su parkirani automobili, pa ljudi moraju da vode računa dok se mimoilaze sa vozilima. Žitelji Mirijeva kažu da bi proširenje dela puta oko raskrsnice bilo gotovo nemoguće, zbog kuća sa dvorištima koje su sagrađene pored.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)