PAMETNE STANICE ZA PAMETAN GRAD: Raspisan tender za Primenu inovativnih rešenja na stajalištima javnog linijskog prevoza

S. B. M.

15. 01. 2021. u 21:45

ПАМЕТНЕ СТАНИЦЕ ЗА ПАМЕТАН ГРАД: Расписан тендер за Примену иновативних решења на стајалиштима јавног линијског превоза

"Apeksu" je pripadalo 8,53 odsto prihoda od prodaje karata

PRESTONICA bi uskoro mogla da dobije još pametnih stajališta javnog prevoza, pošto je Sekretarijat za javni prevoz Grada Beograda raspisao tender za Primenu inovativnih rešenja na stajalištima javnog linijskog prevoza u konceptu pametnog grada. Reč je o 40 novih stanica, a vrednost nabavke je 52 miliona dinara.

Nabavka se sprovodi u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Rok za podnošenje ponuda je 1. februar. Rok za implementaciju je 150 dana od dana usvajanja idejnog rešenja i potrebno ga je realizovati na najmanje četrdeset stanica.

Sva je prilika da će nova stajališta biti postavljena po centru grada, dok na području 17 beogradskih opština postoji više od 5.000 registrovanih stajališta, za autobuski, tramvajski, trolejbuski prevoz, ali i minibuseve, linije BG voza.

Neka od njih, poput stanice kod Narodnog muzeja ili kod škole Veselin Maslaš u Kumodraškoj ulici su bez nadstrešnica, pa deca kisnu dok čekaju prevoz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Mila

16.01.2021. 13:24

Pre toga treba da se popravi i oriba ono što već postoji! Vozila gradskog prevoza su tek sad zbog korone, možda jednom, oprana iznutra. Ima i građana van centra Beograda koji kisnu i peku se na stanicama bez nadstrešnica. Izlepljena postojeća stajališta bez korpi za otpadke...