GRADONAČELNIK ĆE OBILAZITI BEOGRAD Radojičić: U novogodišnjoj noći zadatak mi je da podsećam ljude na epidemiološke mere

Tanjug

31. 12. 2020. u 09:13

GRADONAČELNIK Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će za novogodišnju noć obilaziti Beograd da bi se uverio kako se sprovode protivepidemiološke mere u glavnom gradu.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЋЕ ОБИЛАЗИТИ БЕОГРАД Радојичић: У новогодишњој ноћи задатак ми је да подсећам људе на епидемиолошке мере

Foto: Printscreen/TV Prva

- Noćas ću uz Komunalnu miliciju i inspektore obilaziti Beograd i podsećati ljude na sve ono što je neophodno. To vidim kao zadatak i dužnost u postojećim okolnostima - izjavio je gradonačelnik za televiziju Studio B.

Radojičić se, govoreći o pandemiji, posebno zahvalio epidemiologu i članu Kriznog štaba Predragu Konu na angažovanju i posvećenosti borbi protiv KOVID-19 svih proteklih meseci i na svemu što, kako kaže, i dalje čini za dobrobit Beograđana i svih ostalih stanovnika.

Kon, koji se pre toga uključio u program Studija B, naveo je da je u Beogradu došlo do vidljivog opadanja broja novozaraženih te da taj broj iznosi oko 800 na dnevnom nivou.

- Očekujem da će se spuštati i za praznike i tokom vikenda. Moramo i dalje da pokazujemo brigu da ne bi došlo do opuštanja i novog zaražavanja. Cilj je da se spusti kriva do dvocifrenog broja na dnevnom nivou - rekao je doktor Kon.

On je, dodavši da je Krizni štab učinio sve što je mogao i da se ne može više očekivati od onoga što je učinjeno, rekao da je najvažnije sprečiti okupljanja koja povećavaju rizike za širenje zaraze.

- Svakako skupove treba izbegavati. Posledice mogu biti veoma ozbiljne i ne treba se ''hrabriti'' i ponašati da je sve moguće bez ikakvih ograničenja. U tekućem talasu postojao je i značajan broj mlađih osoba koje su teško obolele a da ne pričamo o tome da prenose virus - upozorio je Kon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere