DA LI ĆE BITI POPUŠTANJA MERA SLEDEĆE NEDELJE: Gradonačelnik Radojičić dao odgovor, uputio poseban apel svim građanima

Tanjug

24. 12. 2020. u 07:47

GRADONAČELNIK Beograda Zoran Radojičić kazao je jutros da sledeće sedmice ne treba očekivati popuštanje donetih i usvojenih protivepidemioloških mera.

ДА ЛИ ЋЕ БИТИ ПОПУШТАЊА МЕРА СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ: Градоначелник Радојичић дао одговор, упутио посебан апел свим грађанима

Foto M. Anđela

- Kada su u pitanju mere, za sledeću nedelju, sigurno je da se one neće naročito popuštati. Uvek sam kao lekar bojažljiv i smatram da se treba što striktnije pridržavati mera. S druge strane, potrebno je nalaziti pravi balans da bismo sačuvali privredu i ekonomiju - istakao je gradonačelnik Beograda.

On je pozvao Beograđane da predstojeće praznike provedu u krugu porodice, uz što manje kontakata.

- Moja poruka je ''slavite praznike u krugu porodice i manje se okupljajte'' - naveo je Radojičić.

Prema njegovim rečima, poslednjih dana je nešto stabilizovan procenat onih koji su zaraženi u glavnom gradu u odnosu na sveukupan broj obolelih od Kovida u Srbiji te je iznosio 25-27 odsto.

- Krajem oktobra i početkom novembra, taj procenat je bio 57 odsto što pokazuje izvesnu stabilizaciju, ali su apsolutne brojke i dalje zabrinjavajuće - ukazao je Radojičić.

Foto Tanjug

Kada je reč o kršenju mera i poslu koji je Komunalna milicija imala, on je naveo da je u poslednja dva dana prekontrolisano 410 objekata i da je zabeleženo manje prekršaja nego ranije.

- Ima i onih koji to ne čine. Imali smo slučaj u Karađorđevoj ulici gde je na 120 kvadratnih metara bilo 60 gostiju koji su se veselili uz živu muziku. Gradu i službama koje o tome brinu cilj je sprečavanje opasnosti, ali oni koji ne funkcionišu na adekvatan način biće kažnjavani - zaključio je Radojičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!