PAKETIĆI ZA DECU IZ RO-DE: Fond humanosti Kompanije "Novosti" darovao mlade sa posebnim potrebama

J. G.

29. 12. 2020. u 06:47

FOND humanosti kompanije "Novosti" obradovao je i ove godine štićenike iz Udruženja RO-DE koje brine o osobama sa posebnim potrebama, dodelom novogodišnjih paketića.

ПАКЕТИЋИ ЗА ДЕЦУ ИЗ РО-ДЕ: Фонд хуманости Компаније Новости даровао младе са посебним потребама

Štićenici Udruženja sa poklonima

U prazničnoj atmosferi slatke poklone primili su sa oduševljenjem i zahvalili se što smo mislili na njih i sada, kao i prethodnih skoro 15 godina, koliko Udruženje postoji.

U Ulici Stevana Dukića broj 15 na Karaburmi, štićenici su naše reportere dočekali sa osmehom na licu i vidno raspoloženi za druženje i priču.

- Očekivali smo vas, nismo zaboravili kako nas iznenadite svake godine - kažu ova velika-mala deca.

U dnevnom boravku Udruženja osoba sa invaliditetom svakodnevno, od 9.00 do 15.00, dolaze da se druže sa svojim drugarima i uz pomoć stručnjaka vreme provode uz različite obrazovne i kreativne radionice.

Među štićenicima ima i pravih umetnika. Svoje vreme u boravku vole da provode stvarajući slike, koje uramljene stoje na zidovima, a zabava uz društvene igre je takođe nezaobilazna.

Epidemija virusa korona ih, kako kažu, nije mnogo poremetila, jer su se uprkos svemu svakodnevno sastajali.

- I pre pojave virusa korona smo uvidele da im posete kod kuće mnogo znače, odnosno patronaža, a naročito sada, tako da smo to uvele. Nezavisno od korone oni imaju "minus faze" i tada je i njima i njihovim bližnjima naša podrška veoma značajna - objašnjava osnivač i predsednik RO-DA Dobrila Spirovski.

Kako su nam objasnili Marko i ostali drugari, u četvrtak, prvi put otkad Udruženje postoji, neće organizovati tradicionalni doček Nove godine.

EDUKACIJA I POMOĆ

UDRUŽENjE RO-DE, skraćeno od roditelj - defektolog, roditelj - dete, osnovano je 10. januara 2005. godine i pruža pomoć deci sa posebnim potrebama i njihovim roditeljima i staraocima u prevazilaženju problema sa kojima se svakodnevno suočavaju. Osim toga, edukuju i mlade da ih prihvate kao ravnopravne članove društva. Oni koji žele finansijski da podrže Udruženje RO-DE, novac mogu da uplate na žiro račun broj 205-89537-70.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!