MOST OPASAN ZA PEŠAKE: Pešački deo nadvožnjaka kod potoka Paripovac u lošem stanju, čeka se popravka

A. VOJINOVIĆ

14. 12. 2020. u 09:11

PEŠAČKI deo mosta u Žarkovu koji se nalazi iznad potoka Paripovac i spaja žitelje ovog dela Čukarice i Belih voda, godinama propada.

МОСТ ОПАСАН ЗА ПЕШАКЕ: Пешачки део надвожњака код потока Париповац у лошем стању, чека се поправка

Rekonstrukcija se planira u nekoliko faza

Asfalt je popucao širom poteza, rupa ima na svakom koraku, a zima koja sledi, zabrinjava žitelje jer prolazak ume da bude naročito opasan kad napada sneg. Građani ove lokalne samouprave veoma su nezadovoljni, ali su za naš list iz JP "Putevi Beograd" najavili da će popravka mosta biti urađena mada termin nije preciziran.

- Na osnovu redovnog obilaska i pregleda upoznati smo sa oštećenjima na pešačkim stazama na pristupu mostu, kao i na samom mostu u naselju Žarkovo. Osim ovoga, na uočena oštećenja su nam ukazali i građani - kažu, za "Novosti" u ovom preduzeću. - Za radove na popravkama nadzorni organ "Puteva Beograd" je izdao nalog izvođaču radova, a radovi će se sprovesti u nekoliko faza.

Kako su nam objasnili, u okviru prve faze biće urađena sanacija oštećenja koja bi mogla biti opasna po bezbednost pešaka, a u sledećoj će na red doći popravka većih površina staza sa zamenom oštećenih ploča i zamenom asfalta. Most koji vodi ka Ibarskoj magistrali izuzetno je prometan, pa ovim delom svakodnevno prođe veliki broj automobila i autobusa. Osim toga, stanovnici Belih voda redovno koriste ovaj prelaz kako bi brzo stigli do centra Žarkova i nazad, naročito oni koji stanuju blizu groblja i Osnovne škole "Miroslav Antić". Međutim, godine su učinile svoje, a nemar nadležnih službi dozvolio je da se nadvožnjak okruni i postane opasan.

- Često prolazim preko mosta kad šetam do Žarkova ili Banovog brda i natrag. Rupa stvarno ima na svakom koraku. Kada idem ovuda, uvek pazim gde stajem da se ne povredim - priča, za "Novosti", Radmila M. sa Belih voda.

Kako su nam ispričali građani koji žive u okolini nadvožnjaka, ogradu na mostu su relativno skoro nadležni ofarbali u plavo i to jeste za pohvalu, ali je obnova mosta nešto što, ipak, treba da bude prioritet.

DEPONIJA OKO PARIPOVCA

U PODNOŽJU mosta protiče potok Paripovac u čijoj okolini sa obe strane u improvizovanim kućicama žive romske porodice, koje decenijama unazad prave deponije đubreta i zagađuju ovaj deo Žarkova. Stanovnici koji stanuju u okolini nebrojano puta su se žalili na ovaj problem, koji je opština u saradnji sa "Gradskom čistoćom" rešavala u više navrata, ali samo na određeno vreme, pre nego što se gomila otpada ponovo napravi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri