"BEOGRAĐANKU" ĆE KRASITI PARKOVI: Kompanija "Marera propertis" počela rekonstrukciju jednog od simbola grada

M. STANOJKOVIĆ

25. 11. 2020. u 09:11

"BEOGRAĐANKA" će do kraja 2021. godine povratiti stari sjaj. Kompanija "Marera propertis" započela je rekonstrukciju ove višespratnice i jednog od simbola Beograda, čiji je od nedavni vlasnik, a u adaptaciju će biti uloženo više od 8.000.000 evra. A na terasama petog i šestog sprata biće postavljene zelene oaze, koje će biti koncipirane kao parkovi.

БЕОГРАЂАНКУ ЋЕ КРАСИТИ ПАРКОВИ: Компанија Марера пропертис почела реконструкцију једног од симбола града

Budući izgled dela objekta

Obnova zdanja odvijaće se po fazama, a obuhvatiće uređenje prostora od 5. do 23. sprata koju su nedavno preuzeli od Grada.

- Ceo proces adaptacije organizovan je tako da se sva dešavanja u okolini nesmetano odvijaju, uključujući i uobičajeno funkcionisanje saobraćaja - navodi Milana Srećkov, direktorka kompanije "Marera". - Projekat rekonstrukcije zgrade "Beograđanke" vodimo imajući na umu interese naših sugrađana. Ponosni smo na arhitektonski dizajn koji će istaći univerzalnost i svevremenost starog rešenja arhitekte Branka Pešića, i to kroz modernu obradu, najkvalitetnije materijale i novu energiju prostornog koncepta.

Unutar "Beograđanke", u planu je izrada novog prostora, savremenog i funkcionalnog dizajna, koji će posedovati "pametni" sistem za upravljanje zgradama.

- Na tržištu uveliko vlada interesovanje za kancelarijski prostor u okviru tog projekta, kako među postojećim tako i kod novih, potencijalnih zakupaca. U ovoj fazi radova već je izdato više od 60 odsto prostora - navodi Srećkov. - Uz već pomenute zelene zone koje su koncipirane kao parkovi, u radove će se uvrstiti i zamena staklenih površina na fasadi, kao i kompletna rekonstrukcija glavnog ulaza u objekat. U planu je modernizacija liftova, zamena svih instalacija i unapređenje prirodne ventilacije kako bi prostor imao adekvatna "pluća" za odvijanje poslovanja, čak i u vanrednim epidemiološkim situacijama poput trenutne.

PRODATA ZA 16,5 MILIONA EVRA

PALATA "Beograd" prodata je u septembru za 16,5 miliona evra, a kompanija "Marera" bila je jedini zainteresovani kupac. Grad je prvi put "Beograđanku" ponudio na prodaju u julu za 20,6 miliona evra. Tada nije bilo zainteresovanih kupaca, pa je cena za sledeći konkurs snižena za četiri miliona evra, odnosno na 16,5 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)