ČIŠĆENJE POSLE TRI GODINE: "Novosti" skrenule pažnju, ekipe Vojne ustanove "Beograd 2" uredile prostor na Ceraku

J. G.

11. 11. 2020. u 07:02

POSLOVNI prostor na adresi Jasenova 16 u beogradskom naselju Cerak vinogradi očišćen je početkom meseca. Ekipe Vojne ustanove "Beograd 2" izašle su u susret čitaocima "Novosti" koji su skrenuli pažnju na to da je ovaj relativno mali prostor zapušten već tri godine.

ЧИШЋЕЊЕ ПОСЛЕ ТРИ ГОДИНЕ: Новости скренуле пажњу, екипе Војне установе Београд 2 уредиле простор на Цераку

Izgled pre i posle čišćenja

Prema rečima stanovnika ovog naselja, poslednji zakupac lokala je odneo ulazna vrata, a nesavesne komšije odlažu svoj otpad na ovom mestu. U međuvremenu, kažu, pojavili su se i glodari.

Prilikom uklanjanja nagomilanog šuta i smeća iz poslovnog prostora, ekipe Vojne ustanove "Beograd 2" ponovo su postavile vrata, kao i prozore.

- Lokal je u evidenciji nepokretnosti kojima raspolaže Ministarstvo odbrane, a koji je po zaključku Vlade Republike Srbije namenjen za davanje u zakup, procedurom javnog nadmetanja - rekli su nam u Ministarstvu. - U redovnoj proceduri, na zaključana ulazna vrata postavlja se pečat sa jemstvenikom i propisana upozorenja da se objekat ne sme otvarati bez odobrenja i prisustva ovlašćenog organa, kao i da nije dozvoljeno lepljenje plakata.

Kako kažu u Ministarstvu odbrane, ovaj poslovni prostor je poslednji put bio u funkciji decembra 2017. godine, a delatnost zakupca bila je trgovina. Održavanje objekta u kome se nalazi obavlja JKP "Gradsko stambeno", dok održavanje poslovnog prostora obavlja Vojna ustanova "Beograd 2".

LICITACIJA

PRAZAN lokal na adresi Jasenova 16 mogao bi ponovo biti u funkciji kada zainteresovani zakupac aplicira i licitira za zakup, odnosno nakon što se steknu uslovi za izbor najpovoljnijeg ponuđača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)