MAJSTORI AJVARA UKRSTILI VARJAČE: Održana završnica karavana "Izađi mi na teglu"

A. VOJINOVIĆ

11. 10. 2020. u 10:40

FINALE takmičenja u pripremanju ajvara "Izađi mi na teglu" održano je juče ispred "Mega Maksija" na Obrenovačkom putu, a čuveni "smederevac" otišao je u ruke Udruženja žena "Jedinstvo Kikinda".

МАЈСТОРИ АЈВАРА УКРСТИЛИ ВАРЈАЧЕ: Одржана завршница каравана Изађи ми на теглу

Foto V. Danilov

Čukaričkom padinom tokom celog dana širili su se mirisi pečenih paprika, a pozitivna energija bila je prisutna kod svih učesnika. Ukupno 16 ekipa gastronomskog karavana iz svih krajeva Srbije ukrstilo je svoje varjače u završnici manifestacije.

Ovogodišnji karavan "Izađi mi na teglu", sedmi po redu, počeo je 11. septembra i obišao je 12 gradova. Iako je običaj da se manifestacija održi u 30 gradova, ovoga puta broj je morao da bude smanjen usled epidemije virusa korona. Međutim, ni kovid nije sprečio stare i nove takmičare da učestvuju u još jednom "obračunu" za titulu kralja ili kraljice ajvara.

- Uprkos složenoj epidemiološkoj situaciji, koja nas je pratila, uspeli smo da organizujemo ovogodišnje izdanje manifestacije i zadovoljni smo ostvarenim rezultatom. Ekipe su već u 10 časova počele da ukrašavaju svoje štandove, kao što je i običaj bio do sada i na na taj način predstavile mesta iz kojih dolaze - ispričala je Ljiljana Vukotić, oranizator karavana.

Svetski specijalitet, a naš

POMOĆNIK gradonačelnika Andreja Mladenović svečano je otvorio finale i istakao da mu je drago što je Beograd i ove godine ugostio najbolje timove iz Srbije.

Foto V. Danilov

- Ajvar i drugi proizvodi koje ovde imamo priliku da vidimo jesu domaći, ali su svetskog karaktera i mogu da budu plasirani na bilo kojem tržištu, u to nema sumnje - rekao je Mladenović.

Da su se ekipe pobrinule za dekor tezgi uverila se i naša ekipa, a najznanimljiviji je bio tim iz Kikinde koji je svoj štand obojio u narandžaste nijanse i ukrasio čuvenim bundevama "ludajama", po kojima su Kikinđani i poznati. Nasmejane takmičarke iz Vojvodine Mira i Goca sa osmehom su nam ispričale da se nadaju pobedi i da u razdraganoj atmosferi pripremaju svoj ajvar.

Tim iz Kanjiže sa lepršavim imenom "Opasni Marko i očajne domaćice" treći put se takmiči u finalu manifestacije. Dame iz Dimitrovgrada dolaze kao pobednice iz ovog grada i, prema njihovim rečima, očekuju da će baš njihov tradicionalni recept odneti pobedu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!