VIKEND "STREET ARTA": Dani eropske baštine na Vračaru obeležavaju se na ulici

V.C.S.

30. 09. 2020. u 17:09

DRUGI vikend ulične umetnosti na Vračaru održaće se od 2. do 4. oktobra, u prostoru centra Božidarac, najavili su organizatori.

ВИКЕНД STREET ARTA: Дани еропске баштине на Врачару обележавају се на улици

Foto K.Mihajlović

U okviru manifestacije, uz podršku Austrijskog kulturnog foruma, ambasade Austrije i Ministarstva kulture i informisanja, održaće se prezentacija jednog od najvećih "strit art" festivala u Evropi, "Kale Libre" iz Beča. Predavanje će pratiti i izložba fotografija zidova koji su oslikani u okviru festivala.

Održaće se i druga po redu "stri art" radionica za seniore, koju će voditi umetnik Petar Popović Piros, a predavanje na otvorenom o uličnoj umetnosti uz šetnju po Vračaru vodiće istoričarka umetnosti Ljiljana Radošević iz organizacije "Street Art Walks Belgrade".

Cilj Vikenda ulične umetnosti je sticanje dugoročnog razumevanja i podrške lokalne zajednice, koja se u svakodnevnom životu ogleda kroz oslikavanje fasada zgrada u saradnji sa stambenim zajednicama, čuvanje postojećih murala, interesovanje za izložbe i festivale vezane za uličnu umetnost, kažu organizatori.

Vikend ulične umetnosti organizuje Street Art Belgrade (Udruženje građana "Kruna") i Centar za obrazovanje i kulturu "Božidarac 1947". Vikend je deo zvaničnog programa u okviru Dana evropske baštine na Vračaru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije