SREĐUJU STAZE NA KALEMEGDANU: Ekipe majstora počele rekonstrukciu platoa, kao i putića širom Beogradske tvrđave

S. V.

29. 09. 2020. u 07:48

NA PROSTORU Beogradske tvrđave u ponedeljak su počeli radovi na sanaciji oštećenih pešačkih staza.

СРЕЂУЈУ СТАЗЕ НА КАЛЕМЕГДАНУ: Екипе мајстора почеле реконструкциу платоа, као и путића широм Београдске тврђаве

Oštećeni delovi biće asfaltirani

Tokom naredna četiri meseca radnici JKP "Beograd put" i firme "Ras inženjering" srediće oštećene putiće u parku Kalemegdan i na Gornjem gradu.

Kako su nam rekli iz JP "Beogradska tvrđava", ovim projektom je predviđena rekonstrukcija 28 staza, ukupne površine 13.814 kvadrata, kao i tri platoa od 3.214 kvadrata.

Reč je o stazama na gotovo celoj teritoriji Gornjeg grada, oko košarkaških terena, Sahat-kule, kao i o platoima kod Rimskog bunara, Vojnog muzeja i Carigradskog druma. Usled velikog opterećenja staze su se mnogo oštetile. Na nekim delovima asfaltiranih pojavile su se rupe, dok na popločanima nedostaju delovi kamena.

- Asfaltiranjem oštećenih delova, nastavljamo uređenje ovog kompleksa, koji predstavlja najatraktivniju turističku destinaciju grada i omiljeno mesto mnogih Beograđana - kažu u ovom javnom preduzeću. - Uređene staze osiguraće bezbednost posetilaca, kao i nesmetano funkcionisanje pešačkog saobraćaja, ali i dodatno doprineti vizuelnom utisku o uređenosti kompleksa Beogradske tvrđave i parka Kalemegdan.

Postojeći mobilijar, odnosno klupe i kante, biće izmešteni i spremljeni dok se radovi na stazama ne završe, kada će biti vraćeni na staro mesto.

ČIŠĆENjE KALDRME

PRE početka radova, svi kalemegdanski putevi očišćeni su od nečistoće i blata. Kamene kocke na kaldrmisanom putu biće pažljivo demontirane, selektovane, kako bi se one neoštećene mogle ponovo ugraditi na mesta gde nedostaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)