MERE UBLAŽENE, ALI NEMA MESTA OPUŠTANJU: Radojičić o epidemiološkoj situaciji u Beogradu

Tanjug

28. 08. 2020. u 14:30

Epidemiološka situacija u Beogradu je bolja nešto što je bila u prethodnom periodu, ali nema mesta opuštanju, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i izrazio očekivanje da će odluke republičkog Kriznog štaba, usvojene na današnjoj sednici, stupiti na snagu već u popodnevnim satima ili od ponoći.

МЕРЕ УБЛАЖЕНЕ, АЛИ НЕМА МЕСТА ОПУШТАЊУ: Радојичић о епидемиолошкој ситуацији у Београду

Foto V. Danilov

Među tim odlukama je i da je maksimalan dozvoljeni broj osoba na javnim okupljanjima u otvorenom i zatvorenom prostoru povećan sa 10 na 30 što je, kaže gradonačelnik za Tanjug, veoma značajno za stanovnike glavnog grada.

- Radno vreme trgovinskih objekata produžava se do 23 sata što je takođe veoma značajno svim Beograđanima, a kada je reč o ugostiteljskim objektima, oni koji imaju bašte moći da rade do jedan sat iza ponoći, a u zatvorenom prostoru će moći da se radi do 21 sat, kao što je bilo i do sada - rekao je Radojičić.

Govoreći o tome kada će ove odluke stupiti na snagu, rekao je da je procedura takva da se posle sednice republičkog Kriznog štaba i objavljivanja odluka održi sednica gradskog Kriznog štaba koja te odluke potvrđuje, nakon čega one odmah stupaju na snagu.

- U skladu sa tim, verujem da će ove odluke stupiti na snagu danas u popodnevnim satima ili od ponoći - dodao je Radojičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RODITELJI OSMAKA IZ ŽELEZNIKA U ŠOKU: Saznali pred put da im deca idu na ekskurziju - destinacija Tara