OD MESTA ZA UŽINU DO SMETNJE NA PUTU: Građani Zemuna se zalažu za zapušteni objekat ispred Osnovne Škole "Petar Kočić"

J. Gočanin

19. 08. 2020. u 07:11

PRAZNA drvena kućica na kojoj su razbijeni prozori i oronuo krov, pripojena manjem objektu čija je fasada grafitima "ukrašena" i u kojem takođe nema ništa, prizor je na adresi Prvomajska 79a u Zemunu, tik ispred Osnovne škole "Petar Kočić".

ОД МЕСТА ЗА УЖИНУ ДО СМЕТЊЕ НА ПУТУ: Грађани Земуна се залажу за запуштени објекат испред Основне Школе Петар Кочић

Foto K. Mihajlović

Izgleda toliko "jadno" da zvuči neverovatno da je rešenje za rušenje ove sklamerije doneto još 2008. godine.

Zakupci ove montažne građevine su se menjali, a poslednji put kada je bila "u funkciji", pre tri godine, u njoj se nalazio restoran brze hrane. Nakon toga ostaje zatvorena, "s funkcijom" prepreke na putu, pošto se nalazi između saobraćajnice s jedne i škole s druge strane, na trotoaru.

- Stalno prijavljujemo nadležnima u nadi da ćemo im skrenuti pažnju i da će rešiti ovaj problem - priča meštanka Zorana D. - Nije neophodno da se ukloni, ali bar da se preuredi, odnosno da se osigura, s obzirom na to da izgleda kao da će se srušiti svakog trenutka. Česti posetioci su zmije, a verovatno i nestašna deca.

POKUŠANO UKLANjANjE 2008. GODINE

- ČESTO smo dobijali prijave u vezi sa privremenim montažnim objektom. Prosleđivali smo ih komunalnoj inspekciji GO Zemun, koja je sprovela inspekcijski nadzor. Zatim je komunalni inspektor sproveo postupak za uklanjanje objekta, što je i pokušano 2008. godine ali je na tome i ostalo - rekli su nam u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

U Sekretarijatu za inspekcijske poslove rekli su nam da je komunalna inspekcija GO Zemun dostavila prijavu OŠ "Petar Kočić", građevinskoj inspekciji Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada, na dalju nadležnost, uz obaveštenje da je privremeno montažni objekat, za koji je vođen postupak pred komunalnom inspekcijom ove opštine ozidan, te više nije u nadležnosti komunalne inpekcije. Dalje u toku postupka utvrđeno je da je podnet zahtev za legalizaciju, odnosno ozakonjenje, a imajući u vidu njegovu površinu, nadležna je GO Zemun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori