ALARMANTNO UPOZORENJE DOKTORA KONA: Beograd je tempirana bomba!

Novosti online

29. 07. 2020. u 11:14

GOSTUJUĆI u jutarnjem progamu na RTS, dr Predrag Kon govorio je o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

АЛАРМАНТНО УПОЗОРЕЊЕ ДОКТОРА КОНА: Београд је темпирана бомба!

Foto: Printscreen

Dr Kon osvrnuo se na slučaj preminule trudnice iz Niša, koja je bila suspektna na kovid-19. U ovoj ustanovi do sada su preminule dve porodilje.

- Mora se videti kako se to dešava svuda u svetu. Mi trudnice nismo definisali kao posebno rizične, kod gripa je bilo definisano. Pet trudnica sa ozbiljnim stanjem nismo imali u prvom udaru. To treba pratiti i videti.

- Posebno treba s druge strane naglasiti, kao što je rečeno, da sama infekcija se može desiti svakom, a posledice izgleda nemaju striktnog pravila - istakao je dr Kon i dodao.

"Kriva se polako spušta, Beograd je tempirana bomba"

On je dodao da se kriva polako počinje da se spušta, ali reč je minimalnim pomeranjima.

- Spušta se već dve nedelje, ali je to toliko malo da ne bismo smeli da govorimo da je to spuštanje… Beograd je tempirana bomba i biće sve dok traje pandemija - rekao je Predrag Kon.

Kon je rekao da to što sada kriva popušta, ne znači da će biti trajno spuštanje.

- I kada se budemo spustili to nije trenutak da je prestala epidemija - istakao je.

Kon je rekao da je veliki problem to što kada Beograđani čuju da je stabilizacija, odmah počnu da se ponašaju kao da je sve prošlo.

- Moj posao je da to objasnim da to ne sme da se desi, imali smo jedno opuštanje i evo dokle je to dovelo - istakao je Kon.

Foto: Tanjug

Da li će biti restriktivnih mera?

On je komentarisao i da li bi ponovo mogle da budu uvedene restriktivne mere, a rekao je da je to moguće samo ako imamo vanredno stanje.

- Nikada mi nismo imali ovakve mere, u našoj istoriji nikad nismo koristili maske da zaustavimo virus. Imamo situaciju u kojoj smo se odredili da nećemo restriktivne mere - istakao je Kon.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)