AGENCIJA "MUDIS" O BEOGRADU: Rejting kao pre virusa korona

A. V. V.

23. 07. 2020. u 07:39

GRADU Beogradu potvrđen je odličan kreditni rejting Ba3, koji je imao i pre epidemije virusa korona.

АГЕНЦИЈА МУДИС О БЕОГРАДУ: Рејтинг као пре вируса корона

Foto: D. Milovanović

Ovaj rejting, koji je identičan onome koji ima Republika Srbija, prestonici je dodelila renomirana američka rejting agencija "Mudis". Ovo je juče istakao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Na ovaj način, kreditna agencija "Mudis" dala je pozitivnu ocenu svim fiskalnim merama koje je Beograd preduzeo tokom trajanja epidemije virusa kovid 19, od smanjenja budžeta za skoro 16 odsto, zaustavljanja svih javnih nabavki koje nemaju veze sa tekućim poslovanjem, preko infrastrukturnog razvoja grada, socijalnih prinadležnosti i obaveza iz dečje zaštite - naveo je Vesić.

- Agencija "Mudis" je takođe istakla da, osim osnovnih faktora koji se odražavaju na osnovnu kreditnu procenu grada Ba3, njegov kreditni profil takođe ima koristi od procene agencije "Mudis" koja se tiče velike verovatnoće za vanrednom podrškom od Vlade Republike Srbije (Ba3) - pojasnio je Vesić.

Kreditni profil Grada Beograda (Ba3) odražava njegovo racionalno fiskalno upravljanje, koje je rezultiralo pozitivnim učinkom poslovanja i unapređenjem kapaciteta za samofinansiranje. Taj rejting, takođe, odražava opadanje nivoa duga Grada Beograda i sposobnost za pokrivanje troškova servisiranja duga, zadovoljavajuću likvidnost i ključnu ulogu u nacionalnoj privredi.

Mudis je uzeo u obzir velike potrebe grada za investicijama, kao i pritisak koji dolazi od transportnog preduzeća i ograničenu finansijsku fleksibilnost, imajući u vidu postojeći zakonski okvir, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEDELJA ODRŽIVOG RAZVOJA I POSLOVANJA: Bolji biznis za bolje društvo