Nova spona Čukarice i Novog Beograda: Oglašen uvid u plan pešačko-biciklističkog mosta preko Save

G.N.

16. 06. 2020. u 07:14

POVODOM izrade Plana detaljne regulacije za izgradnju pešačko-biciklističke veze između novobeogradske Ulice omladinskih brigada i Ade Ciganlije, koji uključuje most preko Save, Grad je oglasio rani javni uvid.

Нова спона Чукарице и Новог Београда: Оглашен увид у план пешачко-бициклистичког моста преко Саве

Foto: Novosti arhiva

Zainteresovani će imati šansu da dobiju sve informacije, a potom da dostave svoja mišljenja u pisanoj formi Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove do 29. juna.

Gradske opštine Čukarica i Novi Beograd novim biciklističkim mostom biće spojene. Tim povodom, u zgradi Gradske uprave u Ulici 27. marta, predstavnik obrađivača davaće neophodne informacije o predloženim rešenjima svim sugrađanima, od 12 do 18 sati utorkom i četvrtkom. Rani javni uvid dostupan je svakog radnog dana od 9 do 18 sati.

Izgradnju spojnice dve opštine finansiraće grad. Procenjeno je da će ovaj posao vredeti deset miliona evra i trebalo bi da počne naredne godine.

- Ponosan sam na svoj tim i ovo idejno rešenje - rekao je glavni gradski urbanista Marko Stojčić nedavno za naš list. - Forma mosta je inspirisana talasom čije amplitude osciluju od većih ka manjim u skladu sa tempom života Beograđana - iz urbanog i dinamičnog života u gradu u smiraj, i rekreaciju na Adi Ciganliji i obrnuto.

Novi prelaz preko Save trebalo bi da ima lučnu čeličnu konstrukciju, koja preko sedam stubova sa rasponima od 150 metara, preko plovnog puta do 30 metara, premošćava reku u dužini od 520 metara. U produžetku Ulice omladinskih brigada biće javna garaža sa dva podzemna i jednim nadzemnim nivoom, gde će moći da se smesti 300 automobila.

Kako stoji u Elaboratu za rani javni uvid, spajanjem novobeogradske strane i Ade Ciganlije novoplaniranim mostom, ruta od Zemuna preko Ade Ciganlije do Marine Dorćol konačno će biti kontinualno povezana.

S obzirom na to da je Zemun povezan biciklističkom stazom preko novog Pupinovog mosta sa delom Beograda sa leve strane Dunava, a da se od Marine Dorćol planira nastavak biciklističo-pešačke staze, novi spoj koji se ostvaruje ima još veći značaj u izgradnji biciklističe mreže grada.

LIFT NIJE U FUNKCIJI

LIFT na Mostu na Adi nije u funkciji, što korisnicima lakih dvotočkaša predstavlja veliki problem. Sekretarijat za javni prevoz preuzeo je prošle godine brigu o javnim liftovima, a zasada se čeka privatna firma koja će osposobiti lift kod Ade Ciganlije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024