RODITELJIMA 20.000 DINARA: Šapić najavio lepe vesti za Beograđane

S.Vidačković

16. 04. 2024. u 11:21 >> 14:35

RODITELjI beogradskih osnovaca i srednjoškolaca dobiće 20.000 dinara po svakom detetu, umesto kompleta besplatnih udžbenika kao prošle godine. Prijave počinju u ponedeljak u školama, gde će mame i tate dobiti sve neophodne informacije, a ovaj novac biće im uplaćen na račun tokom septembra.

РОДИТЕЉИМА 20.000 ДИНАРА: Шапић најавио лепе вести за Београђане

Foto: S. Vidačković

Takođe, sledeće nedelje počinje podela besplatnih karata za beogradske bazene, po opštinama, kao i prošlog leta.

To je danas najavio predsednik Privemenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić i dodao da je sada naprljavljen iskorak u odnosu na prošlu godinu, kada je u jednoj školskoj godini ištampan veliki broj udžbenika, pogotovo za srednju školu.

- S obzirom na to da sada postoji ogroman broj udžbenika u našem obrazovnom sistemu, bilo bi šteta da ponovo novac dajemo na nove - najavio je Šapić. -Dajemo priliku da se udžbenici razmene ili naslede, a svaka porodica u Beogradu dobiće dvadeset hiljada dinara po detetu, koje ide u osnovnu ili srednju školu. Nazvali smo tu odluku "đačka pomoć". Novac će dobiti u septembru, koji je svakako najteži mesec za porodični budžet.

Prema njegovim rečima, roditelji mogu da odluče i da kupe nov komplet udžbenika, uz mogućnost da to učine i na rate. Najskuplji komplet za krajnje razrede osnovne ili srednje škole iznosi oko između 16 i 17.000, a najjeftiniji oko 11.500 dinara. Ova novčana pomoć iznosi oko 30 miliona evra.

Foto: S. Vidačković

- Prijava kreće od ponedeljka, 22. aprila, u svim osnovnim i srednjim školama u Beogradu, a sve informacije će dobiti tamo i trajaće do kraja leta. Princip će biti isti ili sličan kao kada su se prijavljivali za pomoć koju je država davala. Daće svoje podatke i brojeve računa na koje će novac tokom septembra biti uplaćen.

Kao i prošle godine, sugrađani će i ove letnje sezone moći da uđu besplatno na gradske bazene, pod uslovom da imaju karticu. Ulaznice će se od ponedeljka izdavati u svakoj opštini, na posebnim šalterima Grada Beograda. Beograđani mogu da dobiju karticu u bilo kojoj opštini, nezavisno da li žive na toj teritoriji. Potrebna im je samo lična karta.Kupališta se otvaraju sredinom juna i traju do septembra.

- Zbog velikog odziva prošle godine, odlučili smo da i ove godine imamo istu akciju. Zahvaljujući njoj mnogi su na bazen odlazili mnogo češće, a neki su i prvi put posetili otvorene bazene. To je jedna od socijalnih mera koju smo doneli. Odgovorno tvrdim da je ova gradska vlast donela najvažnije socijalne mere u poslednjih desetak godina, za šta su sredstva obezbeđena iz gradskog budžeta - zaključio je Šapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)