RADOVI POČINJU NA LETO: Posle više do šest decenija kompletna rekonstrukcija OŠ "Oslobodici Beograda"

B.B.

14. 03. 2024. u 10:58

KOMPLETNA rekonstrukcija Osnovne škole "Oslobodioci Beograda" u Preradovićevoj ulici 2 prvi put posle više od šest decenija počeće kada se završi školska godina, potvrdila nam je direktorka škole Radica Karović.

РАДОВИ ПОЧИЊУ НА ЛЕТО:  После више до шест деценија комплетна реконструкција ОШ Ослободици Београда

Foto: Z.Jovanović

Po okončanju janog tendera, izabrani su izvođači radova, a novac za sanaciju je već "rezervisan" u gradskoj kasi.

Dok traju radovi, u školi učenici prvog i drugog razreda imaće nastavu pre podne u Železničkom obrazovnom centru u neposrednoj blizini škole, dok će đaci trećeg i četvrtog razreda ići po podne u OŠ "1.300 kaplara". Stariji razredi, od petog do osmog, biće u učionicma OŠ "Stevan Sinđelić" na Zvezdari.

Roditelje dece koji idu u ovu školu na Paliluli nisu bili zadovoljni time što će njihova deca morati da budu razmeštena u druge škole, ali da bi ustanova bila obnovljena, nema druge.

- Izmeštanje đaka je moguće samo u školu koja radi u prepodnevnoj smeni, a đaci - gosti, nastavu uvek pohađaju posle podne - kaže Karovićeva. - Prevoz je obezbedila opština i organizovan je po pravilniku kojim se definiše putovanje dece na ekskurzije. Lično sam obilazila škole u okolini i izmeštanje nigde nije bilo moguće. Bezbednost i znanje dece su na prvom mestu, to ne sme trpeti kad bude počela rekonstrukcija.

Javni tender za kompletnu rekonstrukciju škole, koji je raspisao Sekretarijat za investicije je nedavno završen. Planirani budžet je 333 miliona dinara, a radovi bi trebalo da traju 360 dana.

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!