SMEROVI ZBUNJUJU VOZAČE: U palilulskom naselju Borča odnedavno tri nove jednosmerne ulice u blizini pijace

A. Z. K.

09. 02. 2024. u 12:50

NOVA signalizacija u tri borčanske ulice prethodnih dana izazvala je pometnju među vozačima.

СМЕРОВИ  ЗБУЊУЈУ  ВОЗАЧЕ: У палилулском насељу Борча однедавно три нове једносмерне улице у близини пијаце

Foto: Printscreen/Fejsbuk

Donedavno, ulice Milana Toplice, Save Mrkalja i Koste Manojlovića bile su dvosmerne, ali od sada će vozači morati da vode računa u kom smeru idu. Policija je pokušala da pomogne usmeravajući vozače na uglu Milana Toplice i Save Mrkalja i opominjala one koji su krenuli u nedozvoljenom smeru.

Znakovi su postavljeni u toku prethodne nedelje, pojedini vozači poštovali su novu signalizaciju, ali je bilo i onih koji se nisu osvrtali na nova pravila. U nedelju, kada ovaj deo Borče vrvi od onih koji dolaze u nabavku na obližnju pijacu, situacije su u Ulici Milana Toplice nekoliko puta bile na granici incidenta.

- Ovde je vikendom uvek haos, u pojedinim trenucima se naprave kolone s obe strane, a uvek je pitanje ko će da popusti - ispričala nam je Dragica K. - Pre vikenda postavljeni su novi znakovi, bilo je onih koji su prolazili po novim pravilima, ali i onih koji su vozili po starim. U nedelju je ovde nekoliko puta umalo izbila tuča, jer su se vozači raspravljali ko ima prava da prođe.

Pravilno kretanje

VOZAČI se sada Ulicom Save Mrkalja od Ulice bratstva i jedinstva usmeravaju pravcem ka pijaci. Na uglu ulica Save Mrkalja i Milana Toplice postavljen je znak za zabranjen smer, jer je Milana Toplice sada jednosmerna u pravcu ka Save Mrkalja, od Užičke. Ulica Koste Manojlovića sada je regulisana tako da vozači mogu da skrenu u nju iz Save Mrkalja i kreću se ka Užičkoj. Dok je Užička ulica ostala dvosmerna.

Na društvenim mrežama pojavila se i fotografija automobila saobraćajne policije koja je upozoravala vozače na nova pravila. Među građanima se povela i rasprava ovim povodom. Bilo je i onih koji smatraju da je neophodan period privikavanja. Veći broj građana smatra da nova signalizacija mora da se poštuje.

Mnogi su upoznati sa haosom koji vlada u ovim ulicama i kada nisu pijačni dani, pa su zadovoljni što su nadležni napokon uveli nova pravila, kako ne bi dolazilo do svađa i rasprava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)