ŠAPIĆ: Beograd umesto novogodišnjeg vatrometa uplaćuje novac društvima za zaštitu životinja

Tanjug

14. 12. 2023. u 12:07

PREDSEDNIK Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je da ove godine neće biti organizovanog novogodišnjeg vatrometa u prestonici, već da će novac koji je za to namenjen biti uplaćen društvima za zaštitu životinja.

ШАПИЋ: Београд уместо новогодишњег ватромета уплаћује новац друштвима за заштиту животиња

Foto: Beoinfo

Beograd će se na ovaj način priključiti inicijativi koju su pokrenule organizacije za zaštitu životinja, rekao je Šapić, i ocenio ovu odluku kao dobar potez.

- Smatram da je ova inicijativa dobra i zato je Grad Beograd odlučio da se priključi gradovima u Srbiji koji su to već učinili, poput Niša i Novog Sada. Svestan sam koliko vatromet stvara veliku buku i koliko to uznemirava i plaši životinje. Svi koji imaju kućne ljubimce znaju koliko oni to teško preživljavaju. Ovo je dobar potez i u simboličkom smislu i zato se pridružujemo inicijativi da se novac namenjen za vatromet uplati društvima za zaštitu životinja - rekao je Šapić.

On je istakao da su novogodišnji i božićni praznici dovoljni da budemo dobro raspoloženi i da je to dobar trenutak da svi pokažu solidarnost i empatiju prema životinjama, saopštio je Beoinfo.

- Nekoliko trenutaka u ponoć za životinje može da ima i dalekosežne posledice, zato smo zvanično odlučili da se Beograd priključi ovoj inicijativi - naveo je Šapić.

BONUS VIDEO: VUČIĆ, ALIJEV I RADEV PRITISLI DUGME: Pušten u rad gasni interkonektor Srbija - Bugarska

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!