PERONI DOBIJAJU OZNAKE: Nova Beogradska autobuska stanica počeće sa radom početkom sledeće godine

A. Z. K.

30. 11. 2023. u 22:07

VRATA nove autobuske stanice na Novom Beogradu mogla bi za putnike da se otvore već u januaru.

ПЕРОНИ ДОБИЈАЈУ ОЗНАКЕ: Нова Београдска аутобуска станица почеће са радом почетком следеће године

Foto M. Anđela

Trenutno se postavlja rasveta i oznaka za perone, stanična zgrada sigurno neće biti gotova u naredne dve godine, ali će putnici karte kupovati u montažnom objektu.

Nova autobuska stanica u Bloku 42 trebalo bi da bude kompletirana u narednih mesec i po dana. Nova stanica za autobuse koji voze na međugradskim relacijama dobiće 65 perona koji se prostiru na parceli većoj od devet hektara.

- Radovi na gradilištu su u završnoj fazi, postavlja se rasveta, oznake perona i sređuje se zelenilo - rekao je Stojčić za RTS. - Izvode se radovi i na uređenju pristupnih saobraćajnica, pa bi tako u narednih mesec i po dana sve moglo da bude završeno. Početkom naredne godine biće započeto i izmeštanje saobraćaja sa stare stanice na ovu novobeogradsku.

Iako nova stanica posle šest godina od početka radova napokon počinje da funkcioniše, ona će ipak imati montažnu staničnu zgradu. Ovo će biti i mesto gde će putnici kupovati svoje karte dok ne bude završena prava stanična zgrada.

Stara autobuska stanica nalazi se u sklopu Beograda na vodi, a nakon premeštanja autobuskog saobraćaja na Novi Beograd, BAS stanica biće porušena. Prema rečima Marka Stojčića, ovaj prostor biće namenjen za različite sadržaje.

Posao na stanici u Bloku 42 započet je još 2017. godine, do pre par meseci radovi su tavorili. Brojni problemi isprečili su se u izgradnji nove zgrade, imovinsko-pravne muke, finansije, kao i izmene plana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)