PUKOTINE NA KUĆAMA SVE VEĆE: Građevinski veštak procenjivao situaciju u Novogradskoj ulici 41-45 u Zemunu (FOTO)

Š.Marović

17. 11. 2023. u 16:46

PUKOTINE na kućama koje su pretrpele veća oštećenja zbog pucanja vodovodne cevi u Novogradskoj ulici 41-45 u Zemunu juče su se još više proširile, pa im preti urušavanje. Kako je za "Novosti" rekla Miljana Majstorović, čija je kuća na broju 43 ugrožena, niko od nadležnih juče nije dolazio.

ПУКОТИНЕ НА КУЋАМА СВЕ ВЕЋЕ: Грађевински вештак процењивао ситуацију у Новоградској улици 41-45 у Земуну (ФОТО)

Foto: N.Skenderija

Reporteri našeg lista zabeležili su brojna oštećenja na nekoliko porodičnih kuća u Novogradskoj, a situacija se, svakodnevno pogoršava.

- Građevinski veštak, koga smo mi juče angažovali, situcaju na našem objektu koji se nalazi na broju 43, ali i ostalim objektima, procenio je kao veoma lošu - priča za "Novosti Miljana Majstorović. - Što se tiče naše kuće, veštak ističe da bi zid koji se nalazi odmah pored ulice mogao da se sruši malo jačim udarcem. Savetovao nam je da iznesemo stvari što pre, jer može doći do sleganja tla i obrušavanja. U velikoj smo neizvesnosti kako će se ova situacija završiti.

I cigle na krovu popustile su prethodnih dana, a deo kod broja 43 dodatno se obrušio, pa deluje kao da će pasti svakog trenutka. Kuća u kojoj je do pre tri dana živela porodica Majstorović morala je da bude pokrivena najlonom, jer je prokišnjavala.

- Sve pukotine na oštećenim objektima se dodatno šire, situacija se dodatno komplikuje - kaže naša sagovornica. - I dalje spavamo kod muževljeve sestre. Tokom dana muž i ja budemo u kući jer završavamo poslove oko papirologije, a decu ne dovodimo. Za dalje ne znamo ništa, najverovatnije ćemo od sledeće nedelje morati da idemo u podstanare.

Od havarije do pucanja

HAVARIJA na vodovodnoj mreži u Novogradskoj ulici dogodila se prošlog četvrtka, ali su radnici "Vodovoda" na teren izašli tek u ponedeljak, tvrdi naša sagovornica.

Prema rečima predsednika Privremenog organa, Grad će učiniti sve što je potrebno da se pomogne građanima Novogradske ulice i da se utvrdi odgovornost.

Kuće su pretrpele značajna oštećenja, potonule su više od 20 centimetara, a da nevolja bude veća, u sredu su se stvorila još dva manja gejzira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu