NASTAVAK SARADNJE NA PROJEKTU: Stručnjaci iz "Beogradskog metroa" i Saobraćajnog fakulteta o daljim koracima

S.V.

15. 11. 2023. u 16:35

POVODOM dogovora o razvoju i nastavku saradnje na projektu beogradskog metroa, juče su se sastali stručni tim i direktor JKP "Beogradski metro i voz" Andreja Mladenović sa dekanom Saobraćajnog fakulteta prof. dr Nebojšom Bojovićem.

НАСТАВАК САРАДЊЕ НА ПРОЈЕКТУ: Стручњаци из Београдског метроа и Саобраћајног факултета о даљим корацима

Beoinfo

Mladenović je istakao da je uspostavljanje funkcionalnog prestoničkog metroa jedan od najvažnijih državnih projekata koji će značajno uticati ne samo na unapređenje javnog transporta u glavnom gradu i poboljšanje ukupnog kvaliteta života Beograđana, već i šire - na sveobuhvatni privredni i tehnološki razvoj čitavog društva.

- Ovo je dugoročni i kompleksni projekat koji podrazumeva podršku saradnika, stručnjaka, konsultanata i izvođača u različitim domenima i profesionalnim oblastima, posebno vašeg fakulteta - rekao je Mladenović. - Sve specifičnosti izgradnje metroa zahtevaju angažovanje obučenog kadra, kako tokom početne faze i same izgradnje i izvođenja radova, tako i kasnije prilikom upravljanja i održavanja metro sistema.

Na sastanku su utvrđeni i naredni koraci saradnje, stručne prezentacije i predavanja o projektu izgradnje beogradskog metroa za studente i saradnike Saobraćajnog fakulteta i predloženi su modaliteti za razvoj edukacije o BIM digitalnoj platformi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)