VELIKI RAT NE BI IMAO TAKAV ISHOD BEZ SRPSKE VOJSKE I SRPSKOG DOMAĆINA: Šapić posetio imanje porodice Paunić u selu Nemenikuće kod Sopta

S.V.

11. 11. 2023. u 16:28

NA Dan primirja u Prvom svetskom ratu važno je da ukažemo na značaj naše tradicije i svih onih koji pomažu njeno očuvanje.

ВЕЛИКИ РАТ НЕ БИ ИМАО ТАКАВ ИСХОД БЕЗ СРПСКЕ ВОЈСКЕ И СРПСКОГ ДОМАЋИНА: Шапић посетио имање породице Паунић у селу Неменикуће код Сопта

BEOINFO

To je izjavio predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić koji je danas  obišao poljoprivredno domaćinstvo Zorana Paunića u selu Nemenikuće kod Sopota. Ovo šestočlano domaćinstvo već generacijama se bavi stočarstvom i ratarstvom na 56 hektara zemlje.

- Odabrao sam baš ovaj dan da dođem u posetu pravom srpskom domaćinu, koji živi na obodu Beograda, u prigradskoj opštini Sopot jer Veliki rat ne bi imao ishod kakav je imao da nije, sem srpske vojske, bilo i hrabrog srpskog domaćina - rekao je Šapić. - Imam utisak da smo u vremenima u kojima živimo zaboravili naše slavne pretke. Posetom ovoj porodici želeo sam da pokažem da bez obzira na sve što nosi moderan život, ne smemo da zaboravimo našu tradiciju i našu istoriju jer jedino to može da nam otvori prostor da u budućnost idemo onako kako bismo svi voleli.

On je podsetio da Grad nekoliko godina unazad povećava subvencije za poljoprivredu, nastojeći da uveća podsticajna sredstva za stočarstvo, povrtarstvo, voćarstvo, pčelarstvo ali i za kupovinu mehanizacije.

- Ova porodica je dobila traktor od Ministarstva poljoprivrede, a od Grada pneumatsku sejalicu za kukuruz. Nastavićemo da pomažemo i da povećavamo davanja, ali mora da bude i bolja kontrola, kako bi novac odlazio onima koji zaista žele da rade i kako bi imali sigurnost da proširuju svoj posao - kazao je predsednik Privremenog organa Grada Beograda.

Dobra saradnja na svim nivoima

PRVI čovek opštine Sopot Živorad Milosavljević istakao je dobru saradnju sa Gradom i Republikom, posebno kada je reč o očuvanju sela i davanja podsticaja ljudima da ostanu na svojim oginjištima.

- Radovi na makiškom vodovodu su daleko odmakli, mnogo je uloženo u putnu infrastrukturu, tako da Sopot postaje veoma poželjno mesto za život. Veza između lokalne zajednice, grada i republike, ta nit mora da se očuva jer je to interes građana i samo tako možemo da realizujemo ciljeve - poručio je Milosavljević.

Šapić se zahvalio porodici Paunić na gostoprimstvu i rekao da nam "nema svetle budućnosti ako se ne vratimo tradiciji, porodici, vrednostima od kojih moderan život pokušava da nas odvoji i koje su nas vekovima štitile i sačuvale srpski narod i srpsku državu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave