BAZEN OLITAK ZA TAKMIČENJA: Raspisan tender za ponovnu rekonstrukciju "Tašmajdana"

B.Borisavljević

04. 08. 2023. u 12:17

POSLE četiri godine, majstori će se ponovo useliti na popularno kupalište na "Tašu". Sportski centar "Tašmajdan" je raspisao tender za rekonstrukciju otvorenog bazena i bazenske tehnike.

БАЗЕН ОЛИТАК ЗА ТАКМИЧЕЊА: Расписан тендер за поновну реконструкцију Ташмајдана

Foto Tanjug

 Vrednost radova je procenjena na 240 miliona dinara, a rok za prijavu je do 16. avgusta.  Razlog ponovnog sređivanja je što je prilikom poslednje rekonstrukcije otvorenog bazena 2019. godine, smanjena dubina, tako da plivalište ne ispunjava uslove za održavanje međunarodnih takmičenja u vodenim sportovima, u skladu sa standardima FINA.

Dubina je smanjena sa 4,8 metara na dva metra, ali tada je rečeno da će i dalje biti moguće održavanje velikih takmičenja, kao i da će bazen biti bezbedniji i lakši za čišćenje. 

- Potrebno je uraditi nadvišenje postojećeg olimpijskog otvorenog bazena - navodi se u tenderskoj dokumentaciji. - Pored ovih radova, u sklopu izmena navedene nabavke, uradiće se i rekonstrukcija bazenske tehnike. To podrazumeva nabavku i ugradnju elektrolizera, čime će se omogućiti sopstvena proizvodnja hlora, rekonstrukciju kompletne sale za filtriranje bazenske vode, zamenu šest filtera za filtriranje bazenske vode, dozirnih pumpi, cevovoda, automatskih ventila, filtracionih pumpi, elektrorazvodnog ormana i drugo.

DECA I BEBE

PROŠLE godine je završena i rekonstrukcija dečjeg bazena, a napravljen je i mali bazen za bebe. Iz gradske kase je za ove namene izdvojeno 50 miliona dinara.  Sportski centar "Tašmajdan" je 1958. godine osnovao Grad Beograd, koji je i jedini član ovog društva sa udelom od 100 odsto.

Kako je precizirano u tenderu koji je objavljen na Portalu javnih nabavki, radovi će se odvijati u dve faze. Prva podrazumeva rekonstrukciju otvorenog bazena sa građevinskim radovima i isporukom i ugradnjom bazenske školjke, a druga je planirana za obnovu zatvorenog plivališta. Rešenjem o rebalansu programa poslovanja SC "Tašmajdan" za 2023. predviđeno je da prva faza u vrednosti od 120 miliona bude završena ove, a druga u sledećoj godini. 

Bazen Tašmajdan je u sezoni 2020. godine dobio novi izgled, kada je celokupna betonska školjka obložena nerđajućim čelikom i laminiranim PVC. Zamenjen je deo bazenske tehnike i sistema za preradu vode, uređen je parter, postavljen veći broj tuševa, rekonstruisani su toaleti, sanirane tribine i podtribinski deo. Ceo prostor je dodatno ozelenjen. Rekonstrukcija je, prema pisanju medija, koštala oko dva miliona evra. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!