ZAMENA CEVI OD JESENI: Ispitivanja oštećenja kolovoza u delovima Drajzerove ulice nisu završena

Š.Marović

28. 07. 2023. u 21:11

RADOVI na popravci vodovoda u Ulici Teodora Drajzera, zbog kojih je i odloženo proširenje ulice, nisu još počeli, jer će u septembru biti završena sva ispitivanja koja se sprovode na tom potezu.

ЗАМЕНА ЦЕВИ ОД ЈЕСЕНИ: Испитивања оштећења коловоза у деловима Драјзерове улице нису завршена

Foto: Printscreen Prva TV

Nakon toga će se znati na koliko mesta je došlo do oštećenja cevi, pa će se onda pristupiti ugradnji novih.

Zbog pucanja vodovodne cevi krajem marta i pojave velikog kratera u Drajzerovoj ulici saobraćaj je bio potpuno obustavljen. Službe su hitno sanirale pukotinu, ali je potom zaključeno da je jedino rešenje obnova vodovodne mreže. Kako je za "Novosti" rekao gradski menadžer Miroslav Čučković, trenutno se vrše ispitivanja, pa će ovaj posao možda započeti na jesen.

Kada se on završi, sledi proširenje pomenute saobraćajnice za još jednu traku, kako bi se dodatno ubrzao protok saobraćaja.

- Iako je rekonstrukcija ulice trebalo da počne, pucanje cevi potpuno je promenilo planove - rekao je ranije Čučković. - Čim smo dobili informaciju, odmah smo naložili "Vodovodu" da uradi projektnovanje vodovodne mreže, kako bi stare zamenili novim cevima.

Dužina novih cevi biće 1.700 metara, odnosno zameniće se deo od KBC "Dragiša Mišović" do Konaka kneza Miloša. Preostalih 800 metara, od Konaka do mosta, biće prošireno takođe na tri trake i radiće se zajedno sa prvim delom. Kada se ulica obnovi, semaforska signalizacija biće regulisana kao i u Ulici kneza Miloša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!