TURA PO VELIKOM RATNOM OSTRVU: Svake subote, tokom jula i avgusta, opština Zemun organizuje obilazak pešice

B.B.

07. 07. 2023. u 22:34

SVAKE subote u julu i avgustu, od 9 do 12 časova, Zemunci i Beograđni imaće prilike da pešice obiđu Veliko ratno ostrvo.

ТУРА ПО ВЕЛИКОМ РАТНОМ ОСТРВУ: Сваке суботе, током јула и августа, општина Земун организује обилазак пешице

opština Zemun

Obilazak je organizovala opština Zemun. U pratnji vodiča i u toku besplatne pešačke eko-šetnje posetioci će moći da upoznaju istorijat ostrva, režime zaštite, raznovrstan biljni i životinjski svet ostrva, ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, posebna pažnja biće posvećena autohtonim i ugroženim vrstama, ali i opasnostima koje prete od zagađenja životne sredine, unošenja invazivnih vrsta, preteranog korišćenja i urbanizacije.

Mesto okupljanja je na izlasku sa pontonskog mosta na plaži "Lido", od 8.30 do 9 časova. Potrebno je poneti flašicu vode, šešir ili kačket i imati adekvatnu obuću i odeću za boravak u prirodi. Učesnici eko-tura svoj boravak na ostrvu mogu nastaviti na plaži Lido, gde je obezbeđeno sve što je neophodno za udoban boravak na obali Dunava, navodi se u saopštenju.

Organizatori apeluju na učesnike eko-tura da ne napuštaju grupu i prate instrukcije vodiča, kako bi se izbegli eventualni susreti sa divljim svinjama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!