KINESKI CENTAR OD APRILA: Radove na Novom Beogradu obišao predsednik opštine Bojan Bovan

B.B.

07. 07. 2023. u 12:26

NOVI Kineski tržni centar biće završen u aprilu sledeće godine, najavio je Bojan Bovan, predsednik opštine Novi Beograd, prilikom obilaska gradilišta u nastavku Ulice Jurija Gagarina, zajedno sa Zouvaom Đunveiem, direktorom Kompanije "Eurasia Trade Centar".

КИНЕСКИ ЦЕНТАР ОД АПРИЛА: Радове на Новом Београду обишао председник општине Бојан Бован

Foto: Opština Novi Beograd

Centar će imati dve zgrade, na dva i tri nivoa, ukupno 475 lokala, a vrednost investicije iznosi 40 miliona evra.  Prema rečima Bovana, izgradnja novog Kineskog tržnog centra, od kapitalnog je značaja ne samo za Novi Beograd, već i za celu Srbiju, s obzirom na to da će se odatle distribuirati proizvodi i u druge gradove naše zemlje. 

- Očekujemo da taj centar pokrene ceo lanac poslovanja novih, malih i velikih kompanija, kako iz Kine, tako i trgovaca iz Srbije koji će se na ovom mestu snabdevati robom iz te velike istočne države - rekao je Bovan. - Nadamo se da će se u novi centar preseliti i deo zakupaca iz starog centra u Bloku 70. 

On je naglasio da je od velike važnosti da budući moderni objekti ispune standarde u pogledu bezbednosti, higijene i ekologije, što se ne može reći za sadašnji Tržni centar u Bloku 70, u kom je 2021. godine jedan od objekata izgoreo. 

- Od građana koji žive u okolini Kineskog centra u Bloku 70, često stižu primedbe na komunalni red i bezbednost, jer su trgovci zaposeli trotoare i na njima napravili improvizovane tezge - rekao je Bovan. - To neće biti slučaj s novim centrom koji će između dve zgrade s lokalima, dobiti i veliki parking prostor sa 430 parking mesta.  Bovan je konstatovao da na Novom Beogradu živi više od kineskih državljana i da gradska opština, na čijem je čelu, nastoji da održi dobru saradnju sa njima. 

Direktor Đunvei rekao je da će budući tržni centar biti najveći na Balkanu i da će, pored značaja za lokalno stanovništvo, doprineti jačanju privredne saradnje dve države.

  Prilikom posete je konstatovano da je pozicija novog centra izuzetno dobra, jer će, prema urbanističkom planu ovog dela Beograda, Ulica Jurija Gagarina biti produžena. Jugoistočnom stranom centar je povezan sa obilaznicom oko Beograda, a biće spojen i sa budućim krakom obilaznice. U planu je da se na ovom mestu napravi nova okretnica tramvaja, što će građanima dodatno olakšati pristup.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)