LIDO SPREMAN ZA POSETIOCE: Pripadnici Vojske Srbije postavili pontonski most preko Dunava, do Velikog ratnog ostrva

T.N.

28. 06. 2023. u 15:40

PRIPADNICI Vojske Srbije završili su juče postavljanje pontonskog mosta preko Dunava, od Zemunskog keja do Velikog ratnog ostrva, tako da će Beograđani i ovo leto moći da provedu na dunavskoj plaži Lido.

ЛИДО СПРЕМАН ЗА ПОСЕТИОЦЕ: Припадници Војске Србије поставили понтонски мост преко Дунава, до Великог ратног острва

Foto: Novosti

Most je predat na upotrebu Turističkoj organizaciji Gradske opštine Zemun, a za vreme korišćenja, sigurnost mosta i održavanje obavljaće pontoniri Rečne flote koji su postavili most i osposobili njegov prelaz.

- Pripadnici Vojske Srbije, na veliko zadovoljstvo građana Beograda, godinama unazad premošćavaju Dunav od zemunske obale do Velikog ratnog ostrva, a pontonski most će i ove godine biti u funkciji do kraja avgusta, kada sledi njegovo rasklapanje i prevoženje u matični garnizon - kažu u Ministarstvu odbrane.

Tokom prevoženja elemenata mosta rekom i njegovog postavljanja uvežbavane su radnje i postupci u realizaciji namenskih zadataka pontonirskih jedinica, čime je dodatno unapređena njihova osposobljenost.

Vojska Srbije ponton postavlja uglavnom u ovo doba godine, tako da su građani, a posebno Zemunci, prezadovoljni što će prvi vikend u julu moći da provedu na "zemunskom moru".

Pontonski most koji je težak 20 tona i dug 335 metara moći će da koriste pešaci i vozila ukupne mase do 20 tona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)