KILOGRAM BRESKVI 150 DINARA: Uprkos visokoj temperaturi pijaca na Zelenom vencu imala je juče odličnu ponudu namenrica

T.N.

24. 06. 2023. u 12:50

PRAVI letnji dan sugrađani su juče iskoristili da na pijaci "Zeleni venac" pazare sveže namernice, a ni visoka temperatura koja je izmerena juče u prestonici nije predstavljala problem ni kupcima ni nakupcima.

КИЛОГРАМ БРЕСКВИ 150 ДИНАРА: Упркос високој температури пијаца на Зеленом венцу имала је јуче одличну понуду наменрица

Privatna arhiva

Najviše su se kupovale nektarine i breskve, a cena im se kreće u proseku oko 150 dinara.

Kako kažu nakupci, najtraženije su voćke koje osvežavaju, kao što su dinje, lubenice, breskve.. Na "Zelenjaku" je sve veća ponuda lubenica, a kilogram ovog voća košta 100 dinara. Slatake dinje se na ovoj pijaci prodaju po ceni oko 200 dinara za kilogram. - Sad se najviše kupuju breskve, nektarine, lubenice, dinje, kako nam kažu kupci rashlađuju ih i slatke su - dodaju uz osmeh nakupci.

Traže se i višnje, koje su na tržnicu stigle iz Smedereva, sa Oplenca, Aranđelovca. Kilogram ovog voća kreće se u proseku od 150 do 200 dinara. Trešnje su i dalje aktuelne, a cena im je "stabilna" već neko vreme. Kilogram ovog voća košta oko 250 dinara, a ista je cena i jagoda.

Bobičastog voća ima sve više na tezgama, maline i borovnice se prodaju po ceni od 500 dinara.

Beograđani su juče kupovali i povrće, a najviše su se tražili mladi krompirići. Kilogram je potrebno izdvojiti u proseku od 100 do 200 dinara. Tražio se i paradajz koji krasi svaku tezgu na Zelenjaku, a cena zavisi i od sorte i vrste. Za kilogram ovog crvenog povrća potrebno je izdvojiti u proseku od 150 do 350 dinara. Krastavac se mogao kupiti po ceni od 100 dinara, dok je za vezu zelene salate potrebno u proseku od 50 do 80 dinara.

Tražio se i kukuruz šećerac koji se prodaje po komadu, a cena mu iznosi oko 70 dinara, a kako kažu nakupci u skorijem periodu biće ga više.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)