TUŽILAŠTVO: Upravi grada Beograda poslat zahtev za dostavljanje dokumentacije u vezi sa zaključivanjem ugovora sa "Kentkartom"

Novosti online

12. 04. 2023. u 11:18

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu dalo je saopštenje da je po nalogu ovog tužilaštva Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije formiralo predmet radi provere informacija objavljenih na pojedinim portalima, u vezi sa sadržinom razgovora sa sastanka koji su predstavnici Uprave grada Beograda održali u gradskoj Skupštini tokom aprila 2023. godine sa predstavnicima inostrane kompanije "Kentkart".

ТУЖИЛАШТВО: Управи града Београда послат захтев за достављање документације у вези са закључивањем уговора са Кенткартом

Foto N. Fifić

- Tužilaštvo je tim povodom poslalo Upravi grada Beograda zahtev za dostavljanje dokumentacije u vezi sa zaključenjem ugovora o pružanju usluga sa pomenutom kompanijom, kao i izjašnjenje o načinu na koji je ovaj ugovor dodeljen, odnosno zaključen. Takođe, tužilaštvo zahteva da mu se dostavi izveštaj o praćenju realizacije predmetnog ugovora, kao i dokumentaciju o eventualno preduzetim merama i radnjama pregovora oko aneksiranja, produženja, raskida ili poništaja ugovora - navodi se u saopštenju.

- Zahtevano je i dostavljanje zapisnika sa svih radnih, odnosno službenih sastanaka održanih sa predstavnicima ove kompanije, podatak da li su sastanci audio-vizuelno dokumentovani, izveštaj o svim licima prisutnim na sastancima, te da li su poznati podaci o poreklu javno objavljenog snimka, navodno nastalog na nekom od sastanaka. Tužilaštvu treba da se dostave i službene beleške, izjašnjenja predstavnika Gradske uprave koji su bili ovlašćeni za preduzimanje radnji u vezi sa regulisanjem poslovnog odnosa sa navedenom kompanijom, ukoliko su sačinjavani - zaključuje se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave