KAKO DO E-AGRARA Opština Zemun pomaže svojim poljoprivrednicima

S.V.

31. 03. 2023. u 22:40

SVI poljoprivrednici iz Zemuna koji su zainteresovani za podsticaje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a koji ne mogu da se sami prijave na aplikaciju e-Agrar, pomoć mogu potražiti u Opštini. Ova lokalna samouprava im je omogućila da u Kancelariji za mlade, svakog radnog dana od 8 do 15 časova mogu da dobiju sve potrebne savete.

КАКО ДО Е-АГРАРА Општина Земун помаже својим пољопривредницима

go zemun

- E-Agrar je najjednostavnije opisati kroz poređenje sakupljanja blizu 80 papira i šetanje po šalterima sa nekoliko klikova na mobilnom telefonu. Korišćenje aplikacije e-Agrar štedi vreme, smanjuje troškove štampe "papirologije" i omogućuje isplatu subvencija u istoj godini u kojoj su prijavljene i poslate - objašnjavaju iz GO Zemun.

Od ukupno 1500 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji opštine Zemun, u poslednje dve nedelje pomoć je potražilo više od 200 individualnih poljoprivrednih proizvođača, koji su zahvaljujući dežurnom savetodavcu iz Poljoprivredne savetodavne stručne službe Beograd i savetniku na poslovima poljoprivrede Gradske opštine Zemun uradili prijavu na e-Agrar i obnovili registraciju svog gazdinstva.

Nema nikakvog krajnjeg roka za obnovu i registraciju gazdinstva, jer se platforma neće zatvoriti, već stalno dograđivati i unapređivati što znači da svaki poljoprivrednik to može da uradi kad god poželi. Ipak, poljoprivrednici bi trebalo da se registruju što pre, jer je prijavljivanje u eRPG obavezan korak za korišćenje sistema e-Agrar tačnije, to je uslov da bi po raspisivanju Javnih poziva mogli da podnesu zahtev za subvencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

DAMA I U OSMOJ DECENIJI: Tina iz serije Pozorište u kući - Udati se u 18. godini znači lišiti se velikog dela mladosti