KRAJ RADOVA ILI BLOKADA SAOBRAĆAJA: Protest u Batajnici zbog sporog završetka nadvožnjaka, na koji se dugo čekalo

S. V.

24. 10. 2022. u 10:11

OKO stotinu žitelja Batajnice protestovalo je juče nakratko blokirajući saobraćaj zbog enormnog kašnjenja radova na asfaltiranju 106 metara puta, koji će novoizgrađeni nadvožnjak preko brze pruge Beograd - Novi Sad povezati sa Ulicom pukovnika Milenka Pavlovića i pazovačkim putem.

КРАЈ РАДОВА ИЛИ БЛОКАДА САОБРАЋАЈА: Протест у Батајници због спорог завршетка надвожњака, на који се дуго чекало

Građani se okupili na nedovršenoj prečici, Foto Privatna arhiva

Ukoliko u narednih sedam dana ne dobiju preciznu informaciju nadležnih u kom roku će radovi napokon biti okončani, stanovnici ovog dela Zemuna najavili su da će blokirati sve ulaze u Batajnicu.

Majstori, koji su juče bili na terenu do 13 časova, pojavili su se tek prošlog ponedeljka.

Posle niza odlaganja i negodovanja meštana Batajnice, nekoliko mašina privodi posao kraju. Ali, da bi put bio kompletno završen, potrebno je da se naprave pristupne saobraćajnice za teretni saobraćaj. Glavna veza Šangaja i Batajnice dugačka je 1.220 metara, u okviru koje je i nadvožnjak od 288 metara.

Do izgradnje nadvožnjaka građani ovog zemunskog naselja služili su se starim pružnim prelazom koji je morao da bude zatvoren zbog otvaranja brze pruge u martu. Građani su bili veoma zadovoljni kada su radovi na nadvožnjakom, iako sa zakašnjenjem, počeli, ali nisu očekivali da će uređenje posldenjih sto metara trajati tako dugo.

Radovi na nadvožnjaku započeti su u martu 2021, a ugovoreni rok za završetak bio je 300 dana. Tako je ceo posao trebao da se privede kraju do kraja 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!