NAJLEPŠA OKUĆNICA NENADOVIĆA: Završena 12. akcija "Za zeleniji Beograd" koju organizuje JKP "Zelenilo beograd"

A. Z. K.

23. 10. 2022. u 09:31

ZAVRŠENA je još jedna akcija "Za zeleniji Beograd" koju u saradnji sa deset prestoničkih opština sprovodi JKP "Zelenilo Beograd".

НАЈЛЕПША ОКУЋНИЦА НЕНАДОВИЋА: Завршена 12. акција За зеленији Београд коју организује ЈКП Зеленило београд

Pobednička okućnica grada, Foto GO Rakovica

Najviše priznanja uručeno je Zemuncima, a tročlana komisija procenila je da je nagradu zaslužilo petoro učesnika u nekoliko različitih kategorija.

Ovo je 12. put kako se organizuje, a podeljena je 21 nagrada ljubiteljima biljaka koji su svoje životne i poslovne prostore oplemenili zelenilom.

U Zemunu se nalazi najlepše uređeno dvorište predškolske ustanove za koje su osvojili prvo mesto, a to je vrtić "Igralište". Dvorište Pravno-birotehničke škole "Dimitrije Davidović" zauzelo je treću poziciju u kategoriji najlepše uređenog školskog dvorišta.

Isto mesto zaslužila je okućnica Đure Runjajića u Ulici Vikentija Rakića. U Zemun su otišle i dve specijalne nagrade.

- Tročlana komisija birala je pobednike na nivou grada, uručene su po tri nagrade u sedam kategorija i dve specijalne - saopštili su u JKP "Zelenilo Beograd". - Birali smo najpše zelene površine oko stambenih zgrada, kuća, ugostiteljskih objekata, ispred poslovnih objekata, škola i predškolskih ustanova i najlepši balkon.

U Jagodinskoj ulici u Rakovici nalazi se najlepša okućnica, a priznanje je dobio Nebojša Nenadović. U istu opštinu otišla je i nagrada za najlepše uređen prostor oko stambene zajednice u Ulici Stevana Opačića, a prema obrazloženju komisije, ovaj prostor je "ukras cele ulice".

Najlepši balkon ima Stana Krčmar Naumović sa Starog grada, a njeno parče fasade ulepšavaju pažljivo odabrane vrste koje su uklopljene u ambijentalnu celinu.

OŠ "VELjKO DUGOŠEVIĆ" ZA PRIMER

NAJLEPŠE uređeno školsko dvorište ima OŠ "Veljko Dugošević" na Zvezdari. Restoran "Franš" dobio je prvu poziciju za najuređeniji ugostiteljski objekat.

- Iako su već nekoliko puta nagrađivani, oni već godinama imaju jednu od najlepše uređenih bašta u prestonici. Centar za socijalni rad na Starom gradu predstavlja tipičan primer kako zelenilo može da deluje terapeutski, a ovde je zastupljeno mnogo boja i vrsta biljaka - smatraju u JKP "Zelenilo Beograd".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti