MOLILI, MOLILI PA BLOKIRALI: Građani zbog višemesečnog izlivanja fekalija na tri sata presekli saobraćaj, autobusi išli okolnim ulicama

S. V.

10. 10. 2022. u 09:11

STANARI Ulice Jovanke Radaković u zvezdarskom naselju Mirijevo blokirali su juče deo saobraćajnice da skrenu pažnju nadležnih koji ne reaguju na to što se fekalije mesecima izlivaju na kolovoz, o čemu su "Novosti" nedavno pisale.

МОЛИЛИ, МОЛИЛИ ПА БЛОКИРАЛИ: Грађани због вишемесечног изливања фекалија на три сата пресекли саобраћај, аутобуси ишли околним улицама

Foto: Instagram/moj_beo_grad_

Ogorčeni žitelji postavili su kontejnere na put kod brojeva 37 i 39, te tako onemogućili automobilima i autobusima da prođu od podneva do 14.40.

Ogorčeni sugrađani kažu da su se na ovaj potez odlučili jer se otpadne vode od aprila slivaju iz nelegalne kanalizacione mreže koja se nalazi na privatnom posedu u Ulici Nikole Doksata i završavaju na kolovozu u Jovanke Radaković, koja važi za jednu od najfrekventnijih saobraćajnica na Zvezdari. Guši ih neprijatan miris, a strahuju i od zaraze jer svakodnevno gaze po fekalijama čim kroče na asfalt. Obraćali su se gradskim institucijama, ali uzalud.

- Ulica od aprila pliva u fekalijama, gadi nam se kad moramo da izađemo iz stanova - kažu Zvezdarci. - U blizini je i vrtić, sliva se i tamo, čak su i vaspitačice zvale nadležne ali nema pomoći. Roditelji nose decu kako mališani ne bi gazili po tako zagađenom asfaltu. Svaki dan prolazimo tuda, unosimo prljavištinu u kuće, a nadležni ćute. O smradu da i ne pričamo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Iz GO Zvezdara našem listu su pre nekoliko dana odgovorili da nije moguće utvrditi uzrok izlivanja jer ova mreža nije u sistemu održavanja JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija". Još tokom juna, opštinski komunalni inspektori su bili na terenu i utvrdili da je problem u "divljoj" mreži, na koju su se priključili brojni bespravno izgrađeni objekti.

- Nismo zatekli septičke jame, jer u tom slučaju bismo mogli da naložimo njihovo čišćenje. Prijave smo prosledili gradskoj građevinskoj inspekciji i Ministarstvu životne sredine, jer ovakva situacija može da dovede do ekološkog incidenta.

Stanari su nedavno pisali i JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", odakle su im rekli da su njihove ekipe pokušavale da sa javne površine odguše mrežu, kako bi se sprečio ovaj komunalni problem, ali nije bilo rezultata. Iz ovog preduzeća kažu da nemaju pristup na privatnu parcelu odakle se fekalije izlivaju, te da je na tom posedu zabetoniran šaht ove nelegalne kanalizacione mreže.

Mirijevci strahuju da će pre da se zaraze od fekalija sa kojima su svakodnevno u kontaktu nego što će pronaći nadležne i rešenje za ovaj problem. Kažu da je, ako ovaj protest ne urodi plodom, sledeća adresa na kojoj će organizovati blokadu - Opština Zvezdara.

IZMENjENIM TRASAMA

KROZ Ulicu Jovanke Radaković ka Bogosloviji saobraćaju autobuske linije 27, 27e i minibus E6. Zbog blokade, 27 i 27e vozili su izmenjenom trasom, dok minibusevi ne rade nedeljom. Od Bogoslovije ka Mirijevu, kao i u suprotnom smeru, linije 27 i 27e išle su kroz Višnjičku ulicu, zatim Mirijevskim bulevarom, Vitezova Karađorđeve zvezde do Mirijevskog venca i dalje redovnom trasom.

BONUS VIDEO - MINISTAR MOMIROVIĆ: Saobraćajnica Novi Beograd - Surčin biće završena do februara 2023. godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna