ĆATE NEĆE DA MRDNU: Građani su se obraćali GO Zvezdara, Gradu i Ministarstvu

A. Z. K.

30. 09. 2022. u 09:11

GRAĐANI Mirijeva, koji žive ili svakodnevno prolaze kroz Ulicu Jovanke Radaković, već nekoliko meseci to čine držeći ruku na nosu i strahujući od zaraze.

ЋАТЕ НЕЋЕ ДА МРДНУ: Грађани су се обраћали ГО Звездара, Граду и Министарству

Foto: Printscreen

Niz ovu saobraćajnicu, koja je jedna od najferkventnijih u ovom delu opštine Zvezdara, mesecima se slivaju fekalije. U GO Zvezdara kažu da su njihovi komunalni inspektori izlazili na teren i utvrdili da se voda izliva iz bespravno sagrađene kanalizacije. O ovom problemu oni su obavestili Gradsku građevinsku inspekciju i Ministarstvo životne sredine. I, to je zasad - sve.

Fekalije se izlivaju na privatni posed koji se nalazi tik uz Ulicu Jovanke Radaković, a odatle otpadne vode završavaju na saobraćajnici.

- Još od aprila se voda konstantno izliva i tako pola ulice "pliva" u fekalijama - govore zabrinuti građani. - Obraćali smo se nadležnima i ni od koga nismo dobili konkretan odgovor. Velika je frekvencija ljudi u ovoj ulici, u blizini se nalazi vrtić i roditelji decu nose jer se plaše da mališani ne ugaze u zagađenu vodu. Kada prolazite ulicom desi se nekad i da vas automobil poprska ovim fekalijama.

U opštini Zvezdara navode da su oni obavešteni o ovom problemu i da su njihovi komunalni inspektori tokom juna ustanovili da problem leži u bespravno izgrađenoj kanalizacionoj mreži, na koju su priključeni mnogobrojni bespravno izgrađeni objekti.

- Ova mreža nije u sistemu održavanja JKP "Beogradski vodvod i kanalizacija" zato nije moguće utvrditi uzrok izlivanja - rekli su za "Novosti" u GO Zvezdara. - Nismo zatekli septičke jame, jer u tom slučaju bismo mogli da naložimo njihovo čišćenje. Prijave smo prosledili Gradskoj građevinskoj inspekciji i Ministartsvu životne sredine, jer ovakva situacija može da dovede do ekološkog incidenta.

Kako su rekli u ovoj beogradskoj opštini, kao neko od rešenje se nameće rušenje nepropisne kanalizacione mreže ili izgradnja septičkih jama.

Za mnogobrojne Mirijevce sa sličnim problemima potez Opštine i izostanak reakcije Grada i Ministarstva ne znače mnogo. Njima je potrebna akcija da se izlivanje zaustavi. Nažalost, prepušteni su sebi.

SLIČNO I U RADMILE SAVIĆEVIĆ

ŠIROM Mirijeva sporadično se pojavljuju ovakvi problemi "Novosti" su pre dve godine pisale o sličnoj situaciji koja se dešavala u Ulici Radmile Savićević. I ovde je otpadna voda tekla saobraćajnicom i gušila stanare okolnih zgrada. Tada su nadležni imali problem da ustanove u čijoj nadležnosti su bile cevi i šaht iz kojih su se otpadne vode izlivale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024