FASADA IH KOŠTA VIŠE NEGO DUPLO: S izgubljenom sumom radovi će izaći na 1.250 evra po stanu (FOTO)

Š. Marović

12. 09. 2022. u 09:23

DEO stanara zgrade u Ulici Jovana Ševića 12 u naselju Padinska skela, koje je u junu preduzimač prevario za 6.500 evra, odlučili su da sami srede fasadu na višespratnici.

ФАСАДА ИХ КОШТА ВИШЕ НЕГО ДУПЛО: С изгубљеном сумом радови ће изаћи на 1.250 евра по стану (ФОТО)

Foto Privatna arhiva

Ukupno sedam familija radiće novu spoljnu izolaciju, dok ostali trenutno nemaju dovoljno novca za realizaciju ovog posla.

Kako su "Novosti" ranije pisale, majstor M. I. (ime i prezime poznati redakciji) prevario je stanare objekta u Skeli, pošto im je prvo obećao da će srediti fasadu na zgradi. Oni su sakupili novac i dali mu unapred 6.500 evra, da bi on kasnije nestao bez traga i glasa. Takođe se ispostavilo da je preduzimač ranije "nasamario" i građane na još nekoliko lokacija u prestonici.

- Bili smo da damo izjave u policiji, u nadi da će prevarant biti uhapšen - priča za naš list stanarka Marijana Pivarević. - Ipak, rekli su nam da nije u zemlji i da ne može biti uhvaćen dok se ne vrati. Pa i da ga privedu, teško ćemo doći do našeg novca. Bivši upravnik podneo je ostavku na tu funkciju zbog cele situacije. Ljudi su ostali bez veće svote novca, bukvalno su na brzinu prevareni.

Zbog toga je deo stanara odlučio da stvar preuzme u svoje ruke i sami pronađu majstore koji će završiti započeti posao.

- Pošto je skela koju je lažni majstor postavio još tu, odlučili smo da je iskoristimo kako bi odradili fasadu - kaže Pivarević. - Četiri stana su već završena, peti je u pripremi, dok će se raditi još dva. Svi smo odlučili da uradimo belu boju fasade. Sa novcem koji smo izgubili, nas će sve koštati po 1.250 evra.

Podsetimo, majstor je počeo da postavlja izolaciju 8. juna, radio je svega tri dana i - otišao. Filmska pljačka 13 stanara ove zgrade, koji su se uključili u akciju obnove spoljnog dela svoje zgrade, počela je 14. maja, kada i pregovori o uređenju stare i dotrajale fasade. Posle višesatnog razgovora oni su pristali da im se objekat dovede u optimalno stanje po ceni od 780 evra po stanu. Majstor je, kako kažu, tražio da mu se odmah, pre početka radova, uplati 60 odsto sume i oni su dali po 500 evra. Protiv prevaranta je podneta i krivična prijava Prvom osnovnom sudu.

 

POJEDINAČNO

SVAKA porodica je tražila majstora za ovaj posao, što je, posle svega, bilo najbolje rešenje. Čak je i navodni vlasnik skele dolazio prošle nedelje. Tada je rekao kako je na gubitku jer ne može da je izdaje, ali da je zadržimo dok se posao ne privede kraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)