OTVARANJE PONUDA 3. OKTOBRA: Ako izvođač sad ne bude izabran, čekaće se rebalans budžeta

B. Borisavljević

10. 09. 2022. u 10:45

TENDER za izbor novog izvođača za nastavak radova na rekonstrukciji OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" je raspisan, a za 3. oktobar je zakazano otvaranje pristiglih ponuda, potvrdio je za "Novosti" Luka Petrović, sekretar za investicije.

ОТВАРАЊЕ ПОНУДА 3. ОКТОБРА: Ако извођач сад не буде изабран, чекаће се ребаланс буџета

Nove kvadrate dobiće i fiskulturna sala, Foto Privatna arhiva

On je izrazio nadu da će kompanije poslati valjane ponude, koje će se ukalkulisati u ponuđenu cenu, kako bi škola bila završena i đaci se vratili.

U izjavi za "Novosti" Petrović navodi da je prethodni tender poništen, jer su izvođači koji su se javili dali cenu, koja je 70-80 miliona veća od procenjene vrednosti radova koja iznosi 275,7 miliona dinara. Kao obrazloženje, građevinci navode drastično povećanje cene građevinskog materijala u poslednjih godinu dana.

Luka Petrović

 

- Nikad nisam bežao od razgovora, a sa roditeljima ću se sastati i sledeće nedelje. Oni su zabrinuti, što je i normalno. Svima nam je stalo da se radovi nastave i deca se vrate u svoju školu što pre - ističe Petrović. - Zato smo i animirali firme da se jave na tender, kako bi se, ako treba, napravio i širi konzorcijum i ponuda bila valjana. Nadam da ćemo izabrati izvođača i ubrzo potom nastaviti radove. Ako se to ne dogodi, onda se moraju rebalansom budžeta obezbediti dodatna sredstva, a potom i raspisati novi tender.

Planarni rok za završetak radova je 150 dana. Rekonstrukcija škole trebalo je da bude završena do kraja jula, a đaci da se vrate u učionice 1. septembra. Zbog nepoštovanja odredaba ugovora, prvi izvođač radova mora Gradu da plati 73,5 miliona dinara, a na račun ove građevinske firme iz gradske kase je uplaćeno 56,4 miliona dinara bez PDV. Na školi su proteklih godinu dana urađeni grubi građevinski radovi na konstrukciji objekta (ojačanje temelja postojeće zgrade, dogradnja aneksa škole i još jedne etaže).

 

DUPLO VEĆA KVADRATURA

PO projektu, dogradnjom sprata dobiće se gotovo duplo veća kvadratura od približno 5.000 kvadrata, sa novim kabinetima za informatiku, matematiku, biologiju, strane jezike i druge predmete, kao i opštu i zubnu ambulantu, kancelarijski prostor, a noviteti su i toaleti prilagođeni učenicima sa posebnim potrebama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024